Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Szeptember 05. 11:27, csütörtök | Helyi
Forrás: MKC SE

Pénteken a Vác csapatát fogadja a Motherson-Mosonmagyaróvár az UFM Arénában

 Pénteken a Vác csapatát fogadja a Motherson-Mosonmagyaróvár az UFM Arénában

Dr. Hoffmann László a Motherson-Mosonmagyaróvár szakmai igazgatóját a Vác elleni bajnoki mérkőzés esélyeiről kérdezték.

Dr. Hoffmann Lászlóval, a Motherson-Mosonmagyaróvár szakmai igazgatójával nem tartott sokáig az interjú készítés. Mégsem mondhatjuk, hogy a szakember szűkszavú volt, mert inkább az a helyes kifejezés, hogy a Vác elleni bajnoki mérkőzés esélyeit latolva, lényegre törően fogalmazott.

- Teljesen lezárta már a csapat a székesfehérvári mérkőzést, vagy még foglalkozni kell a bajnoki rajton történtekkel?

- Megnéztük és kielemeztük az Alba elleni mérkőzésnek a felvételét és levontuk a szükséges tanulságokat - kezdte a beszélgetést dr. Hoffmann László. - Ezután viszont már elengedtük azt a találkozót és már a következő mérkőzéssel foglalkozunk. Előre kell néznünk, mert most sűrű a programunk, így idő sincs arra, hogy a múlton rágódjunk.

- Megfogyatkozott a csapat, hiszen a héten Tilinger és Katona sem tudott edzeni. Mennyire zavarják ezek a sérülések a felkészülést?

- Nem hagyjuk, hogy olyan dolgok zavarjanak minket a munkában, amelyekkel nem tudunk semmit sem kezdeni. A sérülések sajnos benne vannak ebben a játékban, de azért állítottunk fel egy keretet, hogy az ilyen problémákat is megoldjuk. Bízunk abban, hogy Tilinger Tamara combhúzódása rövid időn belül rendbejön, a lábfej sérüléssel bajlódó Katona Flóra viszont csütörtökön már edzeni fog és én szinte biztos vagyok abban, hogy pénteken már játszani is tud.

- Pénteken a Vác csapatát fogadja a Motherson-Mosonmagyaróvár az UFM Arénában. Mire számíthatnak az MKC-szurkolók ezen a bajnoki találkozón?

- A Vác erős és egységes csapat, tehát nagyon kellemetlen ellenfél. Tehetséges fiatal kézilabdázóik vannak, akik már hosszú ideje játszanak együtt, jól ismerik egymás gondolatait. Viszont pontosan ezért kiszámítható is a játékuk, és mi erre nagyon alaposan fel is készülünk. Esélyekről nem könnyű beszélni így a találkozó előtt, de azt gondolom, hogy hét-nyolc játékosunk jó teljesítményével itthon tudjuk tartani a két bajnoki pontot.

- Egykori kapusként pontosan tudja, hogy milyen kulcsszerepe van a váci csapatban Arenhartnak. Egy ilyen képességű játékosra külön is kell készülni a mérkőzés előtt?

- Barbara Arenhart a világ három legjobb női kapusa közé tartozik, és jól ismeri már a magyar mezőnyt. Tudja, hogy hová érkeznek a lövések, így sokszor elbizonytalanítja az ellenfeleit. Foglalkozunk tehát a személyével, mert valóban sok ilyen összetevő fogja majd eldönteni ezt a találkozót. Ilyen lehet az is, ahogy Karoline De Souza játszik majd a volt csapata ellen, ami soha sem könnyű feladat. Sőt, az is, ahogy majd Herczeg Lili fogja megnyerni a párharcokat Kácsor Grétával vagy Kuczora Csengével szemben, akik most vélhetően tőle tartanak.

- Remélhetőleg teltház előtt és az MKC szurkolók megszokott fergetegesbuzdítása mellett játszik majd a csapat. Ez a tényező, ez az atmoszféra mit jelenhet pénteken este?

- A hazai pálya minden előnyét ki szeretnénk használni és ebben számunkra óriási segítséget jelentenek a szurkolóink. Megsokszorozzák a játékosaink erejét és komoly nyomást tesznek az ellenfélre is. Most lesznek olyan kézilabdázók a csapatunkban, akik tulajdonképpen először találkoznak ezzel a hangulattal tétmérkőzésen. Bízunk abban, hogy ez növelni fogja az önbizalmukat, nagyon jól fognak kézilabdázni!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.