Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Január 26. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: www.facebook.com/DrArvayIstvan, Fotó: Vizsy Gombosi Lilla

360 millió forint mosonmagyaróvári közösségek részére

360 millió forint mosonmagyaróvári közösségek részére

Kultúrára, közművelődésre és közösségfejlesztésre pályázhatnak a városban működő civil, kulturális és közművelődési szervezetek. Erre összesen 360 millió forintot biztosít a Mosonmagyaróvár város vezette CLLD program.

2016 májusban alakult meg a Mosonmagyaróvári Helyi Akciócsoport (HACS) a helyi közszféra, vállalkozói és civil szféra összefogásával. A helyi közösség azért jött létre, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a mosonmagyaróvári közösségek, illetve a kulturális és közösségi terek fejlesztésére egy, a korábbiaktól eltérő pályázati forrást biztosíthasson.

Az akciócsoport célja, hogy megalkossa a Mosonmagyaróvári Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiát, melynek megvalósítására helyi szinten 360 millió forint áll rendelkezésre.
A helyi közösségfejlesztési stratégia legfontosabb eleme a CLLD program megvalósítása, amely tavaly indult és közel megháromszorozza az önkormányzat éves közművelődési alapját. Erről Dr. Árvay István polgármester sajtótájékoztatón számolt be. Elmondta, hogy a kulturális közösségfejlesztő programban az elmúlt évben a városi közösség integrációjának erősítése céljából, közösségi terek fejlesztése címén 226 millió forintra lehetett pályázni.

A beérkezett pályázatokat egy helyi bíráló bizottság bírálja el, s a végső döntést a Pénzügyminisztérium hozza meg. A pályázóknak a multifunkcionalitásra és a különböző városrészeken történő megvalósításra kellett a pályamunkában összpontosítaniuk. A fennmaradó összegre a közművelődési alapra jogosult mosonmagyaróvári civil szervezetek, aktív kiscsoportok, közösségek, művészeti csoportok pályázhatnak.

Az elnyert összeget általuk megvalósítandó közösségfejlesztő és -építő rendezvényekre fordíthatják az idei és a jövő évben. A közel 135 millió forintból 60 millió forint a városrészi és kulturális egyesületek, közösségek által szervezett programokra, mintegy 50 millió forint pedig művészeti egyesületek támogatására fordítható. A karitatív tevékenységet folytató civil szervezetek további 15 millió forintra pályázhatnak rendezvényeik lebonyolításához, 10 millió forint pedig a hagyományőrző és értékmegtartó rendezvények megvalósítására pályázható.

Az elnyert összegeknek köszönhetően a rendezvények megvalósítására minden eddiginél nagyobb összeget fordíthatnak az egyes szervezetek, közösségek.
Részletes információ a www.mosonmagyarovar-clld.hu honlapon olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.