Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Február 17. 19:51, hétfő | Helyi

A térség rövid hírei - 2020. február 17. hétfő

A térség rövid hírei - 2020. február 17. hétfő

Összeszedtük a térség legfontosabb híreit a mai napról. Ha csak 5 perce van, akkor ezt olvassa el!

Kómában fekszik az apa, aki pénteken megölte 50 éves lányát

Továbbra is az intenzív osztályon fekszik az a 74 éves férfi, aki pénteken megölte 50 éves lányát és magával is végezni próbált. A kisalfold.hu információi szerint a lakásban találtak egy búcsúlevelet, amelyben az apa leírta, hogy lányával közösen döntöttek úgy, hogy véget vetnek az életüknek. A férfi továbbra is komában van, állapota válságos.

Leégett a házuk, gyűjtést szervez az önkormányzat

Vasárnap számoltunk be arról, hogy Hegyeshalomban leégett egy családi ház tetőszerkezete (bővebben itt: https://www.infomovar.hu/hirek/olvas/leegett-egy-haz-tetoszerkezete-hegyeshalomban-2020-02-16-123518). A károsult család megsegítésére gyűjtést szervezett a helyi önkormányzat.

Megjavították vihar által megrongálta jánossomorjai templomok tetejét

A tűzoltóság, a jánossomorjai rendőrség és a városüzemeltető munkájának köszönhetően hétfő délelőtt megjavították a szentjánosi és a szentpéteri templom tetejét, amit a múlt héten rongált meg a viharos szél – tájékoztatott a Jánossomorja Televízió facebook-oldala.

Helyreállt a vonatközlekedés

Hétfő délelőtt több vonat is késett a Hegyeshalom-Mosonmagyaróvár-Győr-Budapest vonalon. Vasárnap ugyanis ismeretlen elkövetők elvágták egy biztosítóberendezés kábelét Ács és Nagyszentjános között, ezt kellett megjavítani. A hibát már elhárították, így késésekre nem kell számítani.

Véradás

Február 18-án, kedden véradást szerveznek Bezenyén. A helyszín ezúttal is az általános iskola lesz (Zrínyi utca 1.), ahol 16 és 19 óra között várják a véradókat.

Időjárás

Kedden is folytatódik a szokatlanul enyhe időjárás. Nappal 9 és 13 Celsius-fok között lehet a hőmérséklet. Helyenként kialakulhatnak záporok, de ezek nem lesznek tartósak. Ettől függetlenül az esernyőket érdemes lehet bekészíteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.