Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Augusztus 31. 14:36, szombat | Helyi
Forrás: MKC SE

A végjátékban került hátrányba a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata

A végjátékban került hátrányba a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata

Alba FKC – Motherson-Mosonmagyaróvár 29 - 27 (12 - 13)

Az egy teljes szektornyi mosonmagyaróvári ultra, igazi meccshangulatot teremtett a székesfehérvári csarnokban. A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata pedig jól kezdte a találkozót és három góllal ellépett a hazai gárdától. Nagy erőket kellett megmozgatnia az Albának az egyenlítésért és ez igaz többször is sikerült, de mégis egy gólos MKC előnnyel zárult a félidő. Nagy szerepe volt ebben a három hétméterest hárító és több bravúrt is bemutató Dányi Bernadettnek, valamit a büntetőket a másik oldalon magabiztosan értékesítő De Souzának.
A fordulás után óriási gólpárbaj következett, amiből a hazai csapat végül két gólos előnnyel jött ki a félidő felénél. Az MKC azonban fel tudott zárkózni, sőt még utoljára a vezetést is sikerült átvenni a vendégcsapatnak. Az utolsó fordulat azonban a hazaiak győzelmét hozta, mert a hajrában több hibát is vétett a Mosonmagyaróvár. Talán ekkor hiányzott a legjobban Tilinger Tamara rutinja, aki nagy fájdalmakkal tudott csak játszani ezen a mérkőzésen, mert az utolsó edzésen meghúzódott a combja.

Deli Rita vezetőedző:

Az első félidőben sok problémánk volt a hetesekkel és a lövésekkel, mert Dányi Bernadett parádésan védett. A fordulás után azonban nagyon szépen dolgoztak a játékosok, különösen kritikus helyzetekben. Nagyon örülök ennek, mert a viszontagságos nyári felkészülés után, nem is tudtam pontosan, hogy mire leszünk képesek.

Bognár Róbert vezetőedző:

Helyenként jól játszottunk, de ennyi hibával a magyar élvonalban nem lehet mérkőzést nyerni. A hazai csapat okosabb és türelmesebb volt és kihasználta a mi rossz döntéseinket. Gratulálok a hazai csapatnak és egy kicsit csalódott vagyok, de megyünk tovább és készülünk a jövő heti hazai mérkőzésünkre.

Alba FKC – Motherson-Mosonmagyaróvár 29 - 27 (12 - 13)
Székesfehérvár, NB I. női kézilabda mérkőzés, 1. forduló, 600 néző.
Vezette: Horváth P., Marton


Alba:
Attingre – ZAZAI 5, Walfisch 5, Rózsás, Boldizsár, MENDY 8 (6), PELCZÉDER 5.
Csere: MISTINA (kapus), Sztankovics 3, Szarka 1, Töpfner, Hudra 2 (1)
Edző: Deli Rita

MKC:
DÁNYI – Katona 3, Popa 1, Tilinger 3, Horváth B. 1, DE SOUZA 7 (4), Hajtai.
Csere: Herczeg (kapusok), Lancz 3, HUDÁK 5, Holesová 3, Bardi, Kellermann 1.
Edző: Bognár Róbert

Hétméteresek: 10/6 illetve, 4/4, Kiállítások: 8 illetve, 8 perc (piros lap. Hajtai 47. perc)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.

2024. Február 20. 11:51, kedd | Helyi

Mit kezdjünk veszteségeinkkel?

Igazi Barbara személyiségfejlesztő, Gyászfeldolgozás Módszer specialista, integrál tanácsadó \"Mit kezdjünk veszteségeinkkel?\" című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban.