Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 18. 16:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Bejelentették: dr. Árvay István is indul az újabb választáson polgármesterként

Bejelentették: dr. Árvay István is indul az újabb választáson polgármesterként

Július 18-án sajtótájékoztató keretein belül mutatták be Mosonmagyaróváron a Fidesz-KDNP, 2019-es önkormányzati választáson induló jelöltjeit.

Mosonmagyaróváron a Fidesz-KDNP, Nemzeti Fórum, Független Kisgazda Párt vaalmint a Mosonmagyaróvári Lakástulajdonosok és Bérlők Egyesülete közös polgármesterjelöltje dr. Árvay Istvánt, Mosonmagyaróvár polgármestere.

A jelöltek munkásságát, eredményeit Nagy István agrárminiszter, országgyűlési képviselő, választókerületi elnök méltatta.


Felelősen döntött a FIDESZ mosonmagyaróvári szervezete, amikor képviselőit és a város polgármesterét meghallgatta és számot vetett mindazzal a tevékenységgel, amin az elmúlt időszakban a városban történt.

A FIDESZ mosonmagyaróvári szervezete egyhangú szavazással a város polgármesterének ismét dr. Árvay Istvánt ajánlotta és szintén egyhangú szavazással úgy döntött, hogy azt a csapatot, aki eddig is támogatta a város polgármesterének munkáját - részesei voltak annak a sikernek és fejlődésnek, ami ebben a városban történt -, változatlan formában ajánlja a város polgárai számára.

Választókerületi elnökként mindazon egyeztetéseket, amelyeket a szövetségeseinkkel volt szükséges lefolytatni, azt megtettem, így örömmel jelenthetem, hogy dr. Árvay István nem csak a FIDESZ jelöltje, hanem a Kereszténydemokrata Néppárté, a Nemzeti Fórumé és a Kisgazdáké egyaránt. Egy olyan erőt tudunk így felmutatni, amely ebben az egységben már bizonyított és nagyon remélem, hogy mindaz a fejlesztés, ami az elkövetkezendő időben ránk vár, sikerrel tudják majd végigmenedzselni.

Ehhez kérem a város polgárainak bizalmát, hogy egy fejlődő, gazdagodó, élhető városban élhessünk az elkövetkezendő időszakban is.

dr. Árvay István Mosonmagyaróváron született, igazi lokálpatrióta. 1988-tól különböző formában - képviselőként, bizottsági elnökként, alpolgármesterként és aztán polgármesterként - vett részt a város közéletében, a város fejlődésének irányításában.

Ez olyan fokú felelősség - mondta beszédében Nagy István - amely hosszútávon is láttatja a változást. Az, amit ma látunk a városban az annak a tudatos építkezésnek a része és eredménye, amely ennek a csapatnak és vezetőjének, polgármester úrnak köszönhető.

Ami ebben a városban és térségében az utóbbi időszakban végbement, az Mosonmagyaróvár sikere. Ez a csapat a 21. századba hozta a várost, megalapozta Mosonmagyaróvár térségi és helyi szerepét, erejét a régióban - jelentette ki a miniszter.

dr. Árvay István polgármesterjelölt az előző évek munkásságát így összegezte:

Mintegy 21 éve tudatosan készülök erre a feladatra, de a képviselők között is sokan vannak, akik hosszú évtizedek vagy évek óta ugyanúgy tesznek. Ezekből a pici kockákból adódik össze a mi erőnk. Örülünk, hogy látszik a város fejlődése, hiszen megpróbáltunk valóban minden lehetőséget megragadni.

Köszönöm a jelölő szervezeteknek a támogatást! Valóban minden szervezet részéről megkaptam a bizalmat és megerősítést, ami nagyon jól esik!

A választókerületi jelöltek újra indulásával is sugallni szeretnénk a folytonosságot, az összefogás erejét, ami az utóbbi 5 évben teljesen egyértelműen kidomborodott és megkezdődött már az azt megelőző időszakban is.

Fejlődő gazdaság és fejlődő polgárosodás történik Mosonmagyaróváron.

Mosonmagyaróvár jelenlegi polgármestere kitért arra is, hogy

Tisztában vagyunk azzal, hogy ezt a végtelenségig, ebben a tempóban nem lehet növelni, ezért azt gondolom, hogy a következő ciklusnak az a feladata, hogy előre látva ezeket a folyamatokat, valóban azokra a fejlesztésekre fókuszáljunk, ami a közösségi élet színesítésére, a város élhetőségének erősítésére irányul. Erre megvan az anyagi ereje is a városnak, így ez egy komoly program alapját képezi a következő 5 éves ciklusban.

A FIDESZ, a Kereszténydemokrata Néppárt, a Nemzeti Fórum, a Független Kisgazda Párt és a Lakástulajdonosok és Bérlők Egyesülete mosonmagyaróvári szervezeteinek közös polgármesterjelöltje Dr. Árvay István, jelenlegi polgármester

A polgármesterjelölt 55 éves, háromgyermekes családapa, foglalkozása szerint ügyvéd, akit családi kapcsolatai nem csak a városhoz, hanem a Szigetközhöz és erősen kötik. 21 éve vesz részt az önkormányzati munkában, mint képviselő, különféle bizottságok elnöke és alpolgármester.
Ígérete szerint folytatni fogják azt a megkezdett munkát, amelynek eredményeképpen Mosonmagyaróvár ma is egy dinamikusan fejlődő város képét mutatja, ahol biztos a megélhetés, szemmel látható a gyarapodás és sokszínű, élénk a közösségi élet.


A VÁLASZTÓKERÜLETI KÉPVISELŐJELÖLTEK:

1. sz. választókerület
Belváros, Lucsony, Termál környéke, Halászi úti kertváros
KÉPVISELŐJELÖLT: KESZEINÉ SIKLÓSI ZSUZSANNA (FIDESZ)
Mosonmagyaróváron született, itt lakik, mérlegképes könyvelő. Férje mezőgazdász, két felnőtt gyermekük van. 2010-től az önkormányzat Pénzügyi Bizottságának tagja, az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság elnökhelyettese volt. 2014-től a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság és a Társadalmi Kapcsolatok Bizottság elnökhelyettese képviselőként. Az AQUA Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottságának elnöke 2010 óta folyamatosan.


2. sz. választókerület
Majoroki városrész, Duna lakópark, Liget lakópark
KÉPVISELŐJELÖLT: KRÁNITZ PÉTER (FIDESZ)
Mosonmagyaróváron született, nyugdíjas pedagógus, nős, három gyermek édesapja. Körzetét jól ismeri, 2014-ig két cikluson keresztül volt önkormányzati képviselő. 2010-2014 között a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke volt, 2014-től a Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság külső bizottsági tagjaként segíti a képviselő-testület munkáját. A Szociális Foglalkoztató Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának elnöke. A Mosonmagyaróvári Katolikus Karitász vezetője, a Majoroki Polgári Kör aktív tagja.

3. sz. választókerület
MOFÉM-telep, Lajta lakókert
KÉPVISELJELÖLT: NÉMETH SÁNDOR (FIDESZ)
Mosonmagyaróváron született, élete meghatározó 25 évét a MOFÉM-telepen élte le. A biztosítási szakmában dolgozik, nős, két gyermeke van. 2002-ben az Igazgatási és Ügyrendi Bizottság elnökeként és a Tulajdonosi Bizottság tagjaként szolgálta a várost. 2006-2010 között a Tulajdonosi Bizottság elnöke, majd a Pénzügyi Bizottság tagja volt 2014-től önkormányzati képviselő, a Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság és Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság tagja.

4. sz. választókerület
Kossuth L. u- Lőpor u- Gyári út - Ipartelepi városrész
KÉPVISELŐ: DR. IVÁNCSICS JÁNOS (KDNP)
Mosonmagyaróváron született, a körzetben lakik feleségével és két fiával. A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány vezetőjeként dolgozik. Képviselőként 1998-tól részt vesz a helyi közéletben, második ciklusban alpolgármesterként tevékenykedik. Alpolgármesterként a társadalmi kapcsolatok, sport, szociális és egészségügyi területért felelős. 2010-től önkormányzati képviselője a körzetnek.

5. sz. választókerület
Hanság u., Báger-tó környéke (Fertő sorig)
KÉPVISELŐ: STAÁR KATALIN (FIDESZ)
Mosonmagyaróvár a szülővárosa, pedagógusként itt dolgozik. Két gyermeke van. 2002-2006-ig az Önkormányzat Oktatási és Ifjúsági Bizottságának tagjaként, 2006-tól az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnökeként, s képviselőként 22 éve önkormányzati munkával foglalkozik. 2014-től a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnökeként tölt be tisztséget. A Flsech Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának elnöke, a VÜF Kft.-nél Felügyelő Bizottsági tag.

6. sz. választókerület
Városközpont, Móra lakótelep, Károly-liget
KÉPVISELŐ: NYITRAI JÓZSEF (LABE)
Tősgyökeres mosonmagyaróvári, nyugdíjban van. 1992-ben megalapította a LABE-t, 25 éve önkormányzati képviselő. 2014-től a Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság és a Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság tagjaként végzi munkáját. A Mosonmagyaróvár Közrendvédelméért Alapítvány kuratóriumi elnöke, közbiztonsági tanácsnok.

7. sz. választókerület
Városközpont
KÉPVISELŐ: MURÁNCSIK LÁSZLÓ (NEMZETI FÓRUM)
Mosonmagyaróváron született, négy gyermek édesapja, egy távközlési cég helyi központjának irodavezetője. Civilként a Theatrum ad Flexum Egyesület elnöke, a társulat tagja. 2006 óta önkormányzati képviselő. 2014-től a Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság, valamint a Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság tagjaként, a MOVINNOV Felügyelő Bizottságának tagjaként végez munkát.

8. sz. választókerület
Széchenyi lakótelep, Mosonyi M. lakótelep, Mediterrán lakópark – Duna utcáig
KÉPVISELŐ: PAUSITS ISTVÁN (FIDESZ)
Mosonmagyaróváron szülelett. Történelem és bölcsész szakos tanári valamint politológusi végzettsége van. A helyi politikai életben való aktív részvételével 2014-től képviselőként is hozzájárul a város gyarapodásához. A Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság és a Társadalmi Kapcsolatok Bizottság tagja.

9. sz. választókerület
Mosoni városrész
KÉPVISELŐ: DR. FRAUHAMMER CSABA (KDNP)
Születése óta Mosonban él, 2011-től ügyvédként dolgozik. A Mosoni Egyházközség képviselő-testületének tagja. Az Önkormányzat képviselő-testülete 2010-ben a VÜF Kft. Felügyelő Bizottsága, 2012-ben pedig a Mosoni Bizottság tagjává választotta. 2014-től a Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság elnöke és VÜF Kft. Felügyelő Bizottságának elnöke.

10. sz. választókerület
Mosoni városrész
KÉPVISELŐ: KRÁNITZ LÁSZLÓ (FIDESZ)
Mosonmagyaróváron született, nős, két gyermek édesapja. Főállású őstermelőként méhekkel foglalkozik, egy vállalkozás társtulajdonosa. Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2006 óta tagja, ahol a mosoni városrész érdekeit képviselte a Pénzügyi Bizottságban. 2014-től a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság, valamint a Társadalmi Kapcsolatok Bizottság tagja. 2019-től az AQUA Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottságának tagja.


A 2014. éve választásokhoz képest csupán egy helyen történt változtatás a jelölt személyében. A 2. számú választókörzetben Kránitz Péter lépett Szabó Miklós helyébe. Szabó Miklós korábban a FIDESZ és Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal közös jelöltjeként került a testületbe, azonban a koalícióból időközben kilépett. Szervezete a Polgári Kerekasztal az alapszabályában meghirdetett jobboldali egységet hirdető elkötelezettsége ellenére az önálló indulás mellett döntött és kizárólag a baloldali pártok támogatását élvezi, így velük a választási együttműködés lehetetlenné vált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.