Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 27. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata

Megújul a Városi Könyvtár és a Polgármesteri Hivatal épülete is

Megújul a Városi Könyvtár és a Polgármesteri Hivatal épülete is

A két projekt teljes költségvetése közel 312 millió Ft, amelynek támogatási intenzitása 100%, vissza nem térítendő támogatás.

A mosonmagyaróvári Huszár Gál Városi Könyvtár energetikai korszerűsítése

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00007 azonosítószámú, „A mosonmagyaróvári Huszár Gál Városi Könyvtár energetikai korszerűsítése” pályázatával 2017. augusztusában pozitív támogatói döntésben részesült.

A projekt költségvetése 167.571.128,- Ft, amelynek támogatási intenzitása 100%, vissza nem térítendő támogatás. A projekt az Erkel Ferenc utca 16. sz alatt valósul meg.

A projekt megvalósítása a mosonmagyaróvári Huszár Gál Városi Könyvtár épülete vonatkozásában régóta indokolt fejlesztés. Az intézmény vonatkozásában a jelentős villamos energia felhasználás, illetve annak jelentős költségei kerülnek minimalizálásra a napelemes rendszer kiépítésének hatására. Az épületenergetikai és gépészeti korszerűsítések hatására jelentős energiaköltség megtakarítás fog jelentkezni. A település költségvetése jelentős tehertől tud megszabadulni a fejlesztések hatására. A projekt keretein belül sor kerül egy 50 kWp-es napelemes rendszer kiépítésére az épület lapos tetején történő elhelyezéssel. Az épület mára már elavult, közel 30 éves nyílászáróinak cseréjére is sor kerül. A korszerűsítés keretein belül a könyvtár lapos teteje új vízszigetelő réteget kap.

A beruházás várhatóan 2018. október végére készül el.

A mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00008 azonosítószámú, „A mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése” pályázatával 2017. augusztusában pozitív támogatói döntésben részesült.

A projekt költségvetése 144.038.871,- Ft, amelynek támogatási intenzitása 100%, vissza nem térítendő támogatás. A projekt a Fő utca 11. sz. alatt valósul meg.

A hivatal épülete műemléki védettséget élvez. Korábban a műemlék felügyelettel együttműködve már történtek részleges nyílászáró cserék, felújítások, azonban a Fő utcai nyílászárók állapotuk miatt felújításra, korszerűsítésre szorulnak. Az épület padlásfödémjének teljes hőszigetelése szintén indokolt. A fűtési rendszer elavult, a hőtermelő berendezések cseréje szintén indokolt korszerű kondenzációs gázkazánokra. A világítási rendszer az épület funkciójából adódóan szintén energia takarékosság szempontjából valósul meg. A hivatal villamos energia igényének kiváltása megújuló energia felhasználás segítségével szintén indokolt.

A beruházás várhatóan 2018. október végére készül el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.