Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Július 03. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: MKCSE

MKC – s lányok az EB – n

MKC – s lányok az EB – n

A hamarosan Győrben megrendezésre kerülő női junior kézilabda Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottban, két mosonmagyaróvári játékost is találunk.

A kapus Herczeg Lilit és a nemrégiben az ETO – ból igazolt irányítót, Kellermann Dórát kérdeztük a július 11. – én kezdődő eseményről.

- Nagyon várjuk már az Európa - Bajnokság kezdetét, amelyen szeretnénk a lehető legjobban szerepelni - kezdte a beszélgetést Herczeg Lili. A szakmai vezetők nem jelöltek meg konkrét célt nekünk, de mi játékosok egyértelműen győzni szeretnénk ezen a versenyen. Úgy gondoljuk, hogy a tavalyi junior világbajnokság megnyerése után ez reális célkitűzés. Viszont azt is tudjuk, hogy nem lesz könnyű a feladtunk, mert a legerősebb korosztályos válogatottak Európában játszanak.

- A norvég, az orosz és a francia válogatott lesz a legnagyobb riválisunk - folytatja a beszélgetést Kellermann Dóra. Fontosak lesznek a csoportmérkőzéseink, de az igazi erőpróbák így ezek után várnak majd ránk. A hazai környezet, a magyar szurkolók azonban olyan segítséget nyújthatnak, hogy sikerülhet majd minden ellenfelünket legyőzni. A tavalyi évben gyakorlatilag minden tornán sikerült nyernie a magyar utánpótlás válogatottaknak és igaz a miénk most egy új csapat, de ezt a hagyományt mi is szeretnénk folytatni az Európa-Bajnokságon.


Most a négy nemzet tornájával fordul a célegyenesbe az U 19 - es válogatott felkészülése. Ha jól tudjuk, akkor mostani a torna után lesz kijelölve az EB résztvevő csapat névsora.


- Június 10.-én kezdtünk a válogatottal és jelenleg még 18 - an vagyunk, amit két játékossal kell csökkenteni az EB rajtra - mondta Herczeg Lili. Eredetileg négy kapussal készültünk, de mivel az ETO kapus Tóth Nikolettnek nem sikerült rendezni a magyar állampolgárságot, ő lemaradt az EB - ről. Így pedig hárman, a debreceni Szabó Dórával és a most már siófoki Csapó Kincsővel fogunk védeni majd a kontinens bajnokság mérkőzésein. A mezőnyjátékosok közül pedig még ketten el kell, hogy búcsúzzanak a végleges 16 - fős Eb kerettől.


- Sérülés miatt a keresztszalag szakadást szenvedett Afentaler Sára maradt ki a keretből, amit még valóban szűkíteni kell az EB rajt előtt - folytatta Kellermann Dóra. Ezért mindenkinek bizonyítania kell a most induló tornán, ahol a horvát, a szlovák és a holland junior válogatott lesz az ellenfelünk. Nagy a harc tehát a csapatba kerülésért, de ezt nekünk fiatal kézilabdázóknak meg kell szoknunk, hiszen a felnőtt mezőnyben sehol sem lesz egyszerű helyet szorítanunk majd magunknak.


A tervek szerint, az EB döntő napjáig, azaz július 21. -ig elfoglaltak vagytok tehát. Utána pedig bekapcsolódtok az MKC nyári felkészülésébe.


- Én azért bízom abban, hogy közben lesz még néhány nap pihenőnk - mondta Herczeg Lili - mert eddig még a hétvégéken is csak egyetlen napon voltunk szabadok. Június 10. én kezdtük el a munkát a válogatottal, Budaörsön volt a szállásunk, de edzettünk Siófokon és most pedig Érdre költöztünk. A kézilabdázást szerencsére nem lehet megunni, de már várjuk a mérkőzéseket az Európa - Bajnokságon. Utána pedig reméljük, hogy egy szép sikerrel és egy kicsit feltöltődve kezdhetjük majd el a gyakorlást az élvonalbeli bajnokságra.

- Én sokat gondolok az első osztályú felkészülésre is, mert a nagy kihívás lesz az új környezet - folytatta Kellermann Dóra. Igaz, hogy Bognár Róberttel már dolgoztam együtt az ETO ifjúsági csapatában és volt a csapattársam Hudák Emma és Lancz Barbora is. Az NB I azonban egy teljesen új feladat lesz, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy mire leszek képes. Több MKC mérkőzést is láttam és nagyon szimpatikus volt a számomra a csapat. Annak is örülök, hogy Mosonmagyaróvár nincs messze az otthonomtól és ezért nem kell alapvetően átrendezni az életemet. Nagyon bízom abban, hogy sikerül majd játéklehetőséget kiharcolnom magamnak a csapatban és azzal majd élni is tudok!


A magyar női junior kèzilabda válogatott kerete:
Kapusok: CSAPÓ Kincső (Dunaújvárosi KKA), HERCZEG Lili (Mosonmagyaròvàri KC), SZABÓ Dóra (DVSC).
Jobbszélsők: ARANY Rebeka (DVSC), BÁNFAI Kíra (FTC), MIHÁLY Petra (Dunaújvárosi KKA).
Jobbátlövő: ALBEK Anna (Graz, osztrák).
Irányítók: PÁL Tamara (MTK), TÓTH Nikolett (FTC), KELLERMANN Dóra (Mosonmagyaròvàri KC).
Beállók: VARGA Emőke (Alba Fehérvár KC), SIMON Armilla (Érd).
Balátlövők: KÁCSOR Gréta (Vác), VÁMOS Petra (DVSC), SZILOVICS Fanni (Vasas), KUCZORA Csenge (Vác)
Balszélsők: SCHATZL Natalie (Érd), STRANIGG Zsófia (MTK), TAKÓ Viktória (NEKA).
Szövetségi edző: GOLOVIN Vlagyimir.


JUNIOR NŐI KÈZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, GYŐR, 2019. JÚLIUS 11-21.


Csoportok:
A csoport: Franciaország, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia.
B csoport: Németország, Dánia, Hollandia, Horvátország.
C csoport: MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Montenegró, Ausztria.
D csoport: Norvégia, Románia, Svédország, Portugália.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.