Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. November 23. 22:25, csütörtök | Helyi
Forrás: mkcse.hu

MKC utánpótlás - Közös együttgondolkodás a szülőkkel

MKC utánpótlás - Közös együttgondolkodás a szülőkkel

November 10-én szülői értekezletet tartott a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club a Kossuth Gimnáziumban, ahova meghívta az utánpótlásában játszó fiatalok hozzátartozóit.

A klub elsődleges célja az volt ezzel, hogy a szülők is megismerkedhessenek az új menedzsmenttel, valamint az egyesület céljaival, terveivel.

„Úgy gondolom ez a minimum, hogy bemutatkozunk – mondta el Lencse Gyula klubigazgató. Bár szeptember elseje óta már itt dolgozunk, de eddig nem volt arra lehetőség, hogy egy közvetlen környezetben találkozzunk egymással. Egy egyesület nincs utánpótlás nélkül, nekünk pedig nagyon fontosak az itt játszó gyerekek. Nagy érdeklődés övezte ezt a fórumot, közel hatvan szülővel találkozhattunk. Őszintén bevallom ez a nagy szám kicsit meg is lepett minket, viszont nagyon boldogak voltunk. Ez azt is bizonyítja, hogy jó úton haladunk. A szülőin több pozitív fejleményről is be tudtam számolni a résztvevőknek. Sikeres toborzón vagyunk túl, amelyen közel húsz kislány vett részt. Ezzel igyekszünk feltölteni a kezdő csoportjainkat, hogy ők is a megfelelő létszámmal tudjanak edzeni. Emellett idén végre meg tudtuk valósítani azt is, hogy több utánpótlás csapatunk már az Arénában készülhet. Persze még dolgozunk azon, hogy az összes edzés ide kerülhessen. Amíg ezt nem tudjuk megvalósítani, addig a Móra és a Haller iskola, valamint az ikrényi sportcsarnokban van lehetőségünk gyakorolni.”

A klub tervei között szerepel, hogy a közeljövőben a városi óvodákkal is felveszi a kapcsolatot, hogy minél korábban ki lehessen választani a tehetségeket.

„A környékbeli utánpótlásképzőkkel már felvettük a kapcsolatot a közös együttműködés miatt. Megállapodás közelében vagyunk Mosonszolnokkal, Lébénnyel, Lipóttal, Bősárkánnyal és azóta, már bejelentkezett Dunakiliti, Rajka is, hogy szeretnének csatlakozni hozzánk. Minél szélesebb utánpótlás bázist szeretnénk kialakítani, ahol megfelelő- színvonalon és körülmények között tudjanak sportolni a gyerekek. Persze nemcsak a legfiatalabbakra gondoltunk, hanem az idősebbekre is. A Kossuth Gimnáziummal sikerült egy olyan megállapodást kötünk, amely már szeptembertől fogadja a kilencedikes kézilabdázókat. Az intézmény egy olyan nyelvi osztályt indít, ahol egy helyre járhatnak a sportolóink. Egyforma lenne az órarend, a napi beosztás, az étkezés és persze a helyszín, így egységesen tudnánk kikérni őket a mérkőzésekre. Ezáltal nem kell nyolcadik után feltétlen Győrbe járni, hiszen színvonalas iskola, ráadásul egymás szomszédságában van az Aréna és az iskola. A felszerelésekre is odafigyelünk, minden korosztálynak megrendeltük a szükséges ruházatot, eszközöket. Ezt az adóságunkat év végig pótolni tudjuk. Nemrégiben találkoztunk a városban dolgozó testnevelés tanárokkal is, hogy népszerűsítsük a kézilabdát. Próbálunk egy közös együttműködés kialakítani, hogy a jövőben a tehetséges fiatalokat hozzánk irányítsák. Cserébe mi utánpótlásedzőket, valamint a felnőtt csapat játékosait is el tudjuk küldeni, hogy tartsanak számukra egy kézilabda specifikus tornaórát. Valamint a városvezetés támogatásával, eszközökkel is tudjuk segíteni őket, amelyet karácsonykor adunk át számukra.”

A klub a jövőben is rendszeresen tart majd hasonló találkozókat a szülők számára, hiszen vallja együtt gondolkodva könnyebben lehet olyan körülményeket kialakítani, amellyel még sikeresebbek lehetnek.

Hajrá MKC!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.