Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Május 27. 19:00, szombat | Helyi

Nagy István: A 2018-as költségvetés a munkából élők és Mosonmagyaróvár költségvetése lesz

Nagy István: A 2018-as költségvetés a munkából élők és Mosonmagyaróvár költségvetése lesz

Sajtótájékoztatón ismertette Dr. Nagy István országgyűlési képviselő az FM parlamenti államtitkára hazánk 2018. évi költségvetését, annak legfontosabb céljait.

„A 2018-as munkából élők költségvetése. Szeretnénk elérni, hogy minden magyar ember tehessen egy lépést előre a saját életében. Ezért tovább haladunk a teljes foglalkoztatottság irányába, további támogatást adunk a családoknak és tovább erősítjük az ország biztonságát. Mindezt az teszi lehetővé, hogy Magyarország erősödik” – kezdte tájékoztatóját az államtitkár.

Nagy István elmondta, 2010-hez képest ma több mint 700 ezerrel többen dolgoznak, az új munkahelyek többsége piaci álláshely. A foglalkoztatottság további növelésére a kormány tovább csökkenti a munkát terhelő adókat, mellyel párhuzamosan folytatódik a minimálbér-emelés: az idei 15%-os emelés után 2018-ban további 8%-kal nő a minimálbér. A szakmunkás minimálbér az idei 25% után, 2018-ban újabb 12%kal emelkedik, így a szakmunkás minimálbér 2010-hez képest megduplázódhat. 2018-ban is folytatódnak a béremelési programok a közszférában, a piaci szférában pedig a munkát terhelő adók újabb csökkentése teszi lehetővé a bérek további növekedését.

„A kormány célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen, ezért döntött a családok további támogatásáról” – folytatta az államtitkár. 2018-ban tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye havi 35 ezer forintra. Jövőre is lesz első házasok adókedvezménye és otthonteremtésre is több forrás, 226 milliárd forint áll majd rendelkezésre. A családok gazdálkodását ezeken túl 2018-ban újabb adócsökkentések is segítik, például 5%-ra csökken az éttermi étkezés és a hal áfája.

„Nem felejthetjük el, hogy az anyagi biztonság mellett azonban Magyarország fizikai biztonsága is fontos, ezért az Európát fenyegető állandósult bevándorlás és terrorveszély miatt megerősítjük a terrorelhárítást és a határok védelmét” – mondta el Nagy István. A politikus ismertette, hogy a kormány a 2018-as költségvetésben is megfelelő pénzügyi hátteret biztosít a határok védelmére, ugyanis ez az illegális bevándorlás elleni fellépés leghatékonyabb eszköze. 2017-hez képest 25%-kal, azaz 100 milliárd forinttal több forrás, összesen 514 milliárd forint jut közbiztonságra. Jövőre is folytatódik a katonák és a rendvédelmi dolgozók fizetésének emelése. A Honvédelmi Minisztérium költségvetése a fenti céloknak megfelelően jövőre jelentősen bővülni fog. A kormány továbbra is kiemelt feladatnak tekinti a magyar emberek biztonságát, ezért szinte valamennyi rendvédelmi szerv többletforrásra számíthat jövőre az ideihez képest.

„Számomra külön öröm, hogy a 2018 költségvetés jelentős forrásokat biztosít választókerületem központja, Mosonmagyaróvár gazdasági fejlődésének támogatására” – folytatta sajtótájékoztatóját az államtitkár. Mosonmagyaróvár számára 2018-ban 3,5 milliárd forint összegű fejlesztési forrás nyílik meg, melyből a város egy évek óta dédelgetett álmát, az új autópálya-lehajtó megépítését valósíthatja meg, valamint megkezdheti a régi és új ipari park fejlesztését biztosító felüljáró megépítését valamint a mosoni városrész teherautó forgalom mentesítését a kerülő út megépítésével . A hazai és európai uniós forrásokból pedig nagyszabású infrastrukturális beruházások indulnak . „E beruházásokkal 2018-ban a térség gazdasági ereje, így az itt élők anyagi biztonsága és életminősége is tovább erősödhet ill. növekedhet .

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.