Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 15. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Flesch Nonprofit Kft.

Újra indulnak az interaktív műhelyek Mosonmagyaróváron

Újra indulnak az interaktív műhelyek Mosonmagyaróváron

30 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást kapott az Interaktív műhelyek Mosonmagyaróváron EFOP-3.3.2-16-2016-00136 projektre a Flesch Károly Nonprofit Kft. Mosonmagyaróváron.

SAJTÓKÖZLEMÉNY


ÚJRA INDULNAK AZ INTERAKTÍV MŰHELYEK MOSONMAGYARÓVÁRON A FUTURA-BAN ÉS A FLESCH KÖZPONTBAN.

30 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást kapott az Interatkív műhelyek Mosonmagyaróváron EFOP-3.3.2-16-2016-00136 projektre a Flesch Károly Nonprofit Kft. Mosonmagyaróváron 24 hónapra.

Több mint 1000 gyermeket várnak majd témanapokra, vetélkedőkre, tábori foglalkozásokra és kulturális órákra a programban 14 oktatási-nevelési intézményből. A fejlesztés az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában valósul meg.

Az Interaktív műhelyek Mosonmagyaróváron induló 24 hónapos projektünk egy korábban már sikeresen lezajlott program folytatása. Több mint ezer gyermeket várunk olyan foglalkozásokra, mint

  • a Tájékozódás,
  • vagy az Érzékelés témanapok,
  • beszélünk majd a táplálékláncról,
  • a földtörténetről,
  • foglalkozunk a logikával játékosan és tudományosan is.

Központi szerepet kap a középiskolások körében a csapatépítés, a sport és egészség, vagy a szenvedélybetegségek.

  • Lesznek olyan foglalkozások, amelyek a színház és média világát mutatják be,
  • továbbá tábori foglalkozások a Szigetköz titkairól.
  • A középiskolásoknak külön gólya versenyeket szervezünk.
  • A terveink szerint rolleres ismerkedés is lesz majd a gyerekek számára városunkkal, kipróbálhatják, mennyire jól tudnak tájékozódni és közlekedni.

2018 áprilisától 14 oktatási-nevelési intézmény bevonásával indulnak útjára a foglalkozások.

Az együttműködő partnereink: Lurkóvár, Ostermayer, Bóbita Óvodák, valamint a dunaszigeti KOSZISZ Tündérkert Óvoda, Bolyai János Általános Iskola és Szakgimnázium, a dunaszigeti KOSZISZ Timaffy Endre Általános Iskola, Piarista Általános Iskola és Gimnázium, Éltes Mátyás Általános Iskola, Fekete István Általános Iskola, Móra Ferenc Általános Iskola, Hunyadi János Szakgimnázium és Szakközépiskola.


Terveink szerint összesen 1140 gyermeket vonunk be programjainkba 24 hónap alatt. Ezen idő alatt 192 alkalommal találkozunk a gyermekekkel.

Félévente más-más csoportok érkeznek az intézményekből hozzánk.

  • 12 féle témanapunk,
  • 4 fajta vetélkedőnk,
  • 2 különböző versenyünk,
  • 4 féle kulturális óra sorozat,
  • és 2 féle tábori foglalkozás.

Összesen 60 foglalkozás a gyerekeknek.

A témák kiválasztása kapcsolódik az iskolai, óvodai tananyaghoz, kiegészíti, színesíti, más megvilágításban segíti megérteni, megszeretni azt.

A Szigetközben élünk, színes és sokrétű élővilágban, természeti kincsekben gazdag környezetben. Fontos, hogy a gyerekek jól ismerjék élőhelyüket, szülőföldjüket, lakókörnyezetüket, kulturális hagyományainkat. Célunk volt kihasználni azt az egyedülálló lehetőséget, hogy 70.000 lakosú vonzáskörzetünkben van egy interaktív természettudományi élményközpont és egy multifunkciós közösségi kulturális központ. A programokat ezen intézményeink szakembereire és lehetőségeire alapoztuk, építettük.

Korábbi 2013-2014-es programunkból leszűrt tapasztalatok alapján építettük fel tematikánkat. A nyári időszakra is készültünk programokkal, tábori foglalkozásokkal. Erre nagy igény van térségünkben, pontosan a természeti adottságaink és lehetőségeink miatt.


További információért a projekttel kapcsolatban kereshetik Csiszár Pétert, a Flesch Károly Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját a 06 96 579 707-es telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.