Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2015. Október 31. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

MA: Nehéz sorsú családoknak gyűjtenek Mosonmagyaróváron

MA: Nehéz sorsú családoknak gyűjtenek Mosonmagyaróváron

Azt mondják: „Ha baj van, emberi összefogásban nincs hiány!” Reméljük, ez most sem lesz másképp!

Újabb civil kezdeményezésről adunk hírt:

2015. október 31-én 10 órától 15 óráig a mosonmagyaróvári Park Center parkolójában szervez gyűjtést egy maroknyi elkötelezett segítő.


Az eseményről közösségi oldalukon tudósítanak:

https://www.facebook.com/events/546072655544170/


A gyűjtés szervezője Kertész Ákos. Őt kérdezzük a részletekről:

Főleg olyan felajánlásokra számítunk, amivel nehéz sorsú családok életét tudjuk megkönnyíteni a hideg időkben. Nem kell nagy dolgokra gondolni: lehet a felajánlás egy meleg zokni vagy tartós élelmiszer csomag is.


Milyen tapasztalatotok van a szervezésben?

Mi egy egyszerű baráti társaság vagyunk, akik szeretnének segíteni az arra rászoruló családoknak. Ez a gyűjtés több, kisebb megmozdulásból indult.
Gyűjtöttünk a mosonmagyaróvári Karolina Kórház Gyermek-osztályának, segítettünk már tartós élelmiszerek kiosztásában és egy óvári család életét is sikerült megkönnyítenünk idén februárban.

Ez alatt a pár megmozdulás alatt láttunk olyan dolgokat, amik megerősítették bennünket abban, hogy ezt folytatnunk kell! Amikor télen a család nappalijában egy kis kazán mellett, egyetlen darab tűzifa melege körül ülnek a gyerekek, akkor igazán összeszorul az ember gyomra és tudja, hogy jó helyre jött!


Ez nagyon nemes dolog és nagyon emberi! Ezért úgy gondolom, mindenképpen érdemes megemlíteni azokat a neveket, akik segítenek Neked ebben.

Igen! Köszönet jár Vörös Csaba barátomnak, aki az ötletemet meghallva egyből mellém állt és azóta is nagyon serényen tevékenykedik! És köszönet jár még a Móvár Cars csapat tagjainak, akik azonnal felajánlották, hogy segítenek a csomagok célba juttatásában.


Mi alapján és egyáltalán ki fogja eldönteni, hogy hova érkeznek majd az összegyűlt csomagok?

A csomagok szétosztása nehéz dolog. Talán az egyik legnehezebb az egész gyűjtésben. Melyik család, mit és mennyit kapjon? Ezt nem egyszerű eldönteni.
Elsősorban gyerekes családokat fogunk felkeresni valamint egyedül élő időseket. Remélem sikerül majd a legjobban kiválogatnunk a családokat és mindenki azt kapja, amit szeretne, és amire szüksége van.

Sajnos annyira még nem nőtte ki magát ez a kezdeményezés, hogy bármilyen nagyobb szervezet mellénk álljon. Azonban reméljük, hogy ez még változni fog!

Az emberek eddigi aktivitása így is meglepett már bennünket! Köszönjük mindenkinek a családok nevében is, hogy segítik a munkánkat!


Segíts, hogy segíthessünk!!

Köszönettel: Kertész Ákos

Szerk.: Nemes Claudia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 02. 16:57, péntek | Sport

EGYENLŐ ESÉLYEKKEL TANDEMKERÉKPÁROKON, A ZÖLD NYUGALOM MAGYAR TENGERÉN.

Hamarosan ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a 13. Balatont megkerülő tandemkerékpáros túralátássérültek részére, amelyet a Mozdulj! Közhasznú Egyesület szervez.

2024. Augusztus 02. 08:02, péntek | Sport

Kós Hubert aranyérmes!

Kós Hubert nyerte a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, ezzel megszerezte Magyarország első aranyérmét a francia fővárosban.