Városlista
2024. június 1, szombat - Tünde

Hírek

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén: pénteken jelentős mennyiségű esőre és zivatarokra van kilátás, majd szombattól gomolyfelhős-napos idő várható, Pünkösdhétfőn azonban ismét többfelé alakulhat ki zápor, felhőszakadással kísért zivatar. A hőmérséklet csúcsértéke a hétvégén 24 Celsius-fok körül várható - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken a vastag, összefüggő felhőzet északkelet felé halad, és este már csak az északkeleti vidékeken okoz borult időt. Mögötte erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, majd estére a Dunántúl nagy részén kiderül az ég. A frontális csapadékzóna - esővel, záporral, zivatarral - estig északkelet felé elhagyja az országot, mögötte átmeneti szünetet követően egyre többfelé pattannak ki záporok, akár hevesebb zivatarok, de a Délnyugat-Dunántúlon már csak kis eséllyel lehet csapadék. Területi átlagban jelentős, lokálisan akár több 10 milliméter csapadék is eshet. A helyenként erős délkeleti, déli, majd délnyugati szél zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan csapadékos északkeleti tájakon 15-20, másutt 21-27 fok között várható.

Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható és az ország északi felén helyenként fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. A délnyugati szél helyenként megélénkül, hajnalban 7-13, a délutáni órákban 23-28 fok várható.

Pünkösdvasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható, de délután határozottabban megnövekszik a fátyolfelhőzet és szórványosan - kisebb számban és eséllyel a nyugati megyékben - alakulhat ki zápor, zivatar. A délies szél helyenként megélénkül. Hajnalban általában 10-17, délután 23-29 fok várható.

Pünkösdhétfőn erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és több helyen alakulhat ki zápor, felhőszakadással kísért zivatar. A délkeleti, déli szelet élénk lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 10-17, a maximum 20-27 fok között várható.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 31. 10:04, péntek | Belföld

Kivédhetetlen baleset - Mindenki rémálmát élte át ez az autós Veszprém Vármegyében - Videó

A Veszprémi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy kamionsofőr ellen, aki a járműszerelvény pótkocsijával okozott súlyos balesetet.

2024. Május 31. 09:54, péntek | Belföld

Hetekkel korábban kezdődhet idén a hazai dinnyeszezon

A meleg tavaszi időszak miatt idén várhatóan már július elején beindulhat a hazai görögdinnye szezonja.

2024. Május 31. 09:38, péntek | Belföld

Ismét olajat talált a Mol Vecsésen

Ismét olajat talált a Mol a közép-magyarországi Vecsésen - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

2024. Május 31. 06:00, péntek | Belföld

Idén minden harmadik magyar a Balatonhoz utazna egy kutatás szerint

Az idén minden harmadik magyar biztosan tervez legalább egy balatoni üdülést, a legtöbben nyáron pihennék ki magukat a magyar tengernél - ismerteti a Mandilla Hotel és az Opinio piackutató közös reprezentatív felmérése.