Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Augusztus 09. 13:10, péntek | PR

Átfolyós villanybojler kisokos

Átfolyós villanybojler kisokos

Ahogy a neve is sejteti, a berendezés nem tárolja a vizet, hanem folyatás közben melegíti azt. Na de milyen modellt válasszunk? Milyen teljesítményt? Egyáltalán, mit kell tudni? Válaszok következnek.

Nyáron különösen aktuális az építkezés, a felújítás. Mindegy, hogy nyaraláson szerettünk bele egy apró házikóba, amit megvásároltunk, és most igazi kis menedéket varázsolunk belőle, vagy saját otthonunkat tatarozzuk, építjük – a fűtés, hűtés, áramellátás mellett aktuális kérdés lesz a vízmelegítő is. A választék persze lehengerlő, így igen nehéz dönteni. A legtöbb esetben, különösen kisebb terekbe, szűkebb sarkokba a lehető legjobb, legdiszkrétebb megoldás az átfolyós villanybojler. Kicsi, könnyen elrejthető, teljesítmény tekintetében pedig nem marad el a tárolós változatok mögött. Nézzük meg közelebbről, milyen erősségei vannak ennek a berendezésnek.

A méret a lényeg

Kivételesen nem a nagyság felé billen a mérleg! Ki szeretne egy hordót a fürdőszoba vagy még inkább a konyha sarkába állítani? Ahol nincs arra külön helyiség, a nagytestű, víztározós bojlerek bizony feladják a leckét az optimális helykihasználás és az esztétikailag is élvezhető megoldások terén.
A nehézkes, hatalmas bojlerekkel szemben valóban üdítően kompakt választás az elektromos átfolyós vízmelegítő, ami helyigény szempontjából akár mindössze tizede a nagytestű rokonokénak. Igény esetén akár a mosdó, a mosogató alá is elrejthető, vagyis, ha úgy kívánjuk, teljesen láthatatlan. Irodába, nyaralóba, hétvégi házba tehát a legjobb megoldás!




Kicsi, de erős
Sokan tartanak tőle, hogy nem jó ötlet az átfolyós vízmelegítő fürdőszobába, mert sok liter vizet elpocsékol az ember, mielőtt kellő hőmérsékletre emelkedik a víz foka. Ez a félelem ma már alaptalan! A folyamatos fejlesztéseknek hála az átfolyós villany vízmelegítők felfűtési ideje alig egy-két másodperc, megnyitás után lényegében azonnal kellemes vagy tűzforró víz folyik a csapból. Ugyanígy meglepően széles a konstrukció teljesítményi tartománya is: a komolyabb modellek akár zuhanyzást, sőt, a fürdőkád megtöltését is megoldják.
Takarékosságból ötös
Mivel az átfolyós vízmelegítő nem tárolja a vizet, és nem tartja fenn annak hőmérsékletét, gyakorlatilag csak használatkor használ áramot. Nincs tehát készenléti energiaveszteség, nincsen felesleges hőleadás. Végül pedig azt is ki kell emelni, hogy a legtöbb modellben az átfolyás mennyisége szabályozható, azaz a megfelelő berendezéssel rengeteg liter vizet spórolhatunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.