Városlista
2022. szeptember 26, hétfő - Jusztina

Cégregiszter | Tanácsadás

Global Alkusz Független Pénzügyi Képviselet

9200 Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos u. 14.

Ausztriában dolgozol? Minőségi szolgáltatás oszták ügyekben: Költség-bevallás és -visszatérítés, Gyes, Családi pótlék, Személyi hitelek...

Szeretnéd tudni, milyen juttatásokat igényelhetsz?
Mi segítünk Neked eligazodni és adminisztrálni ügyintézéseidet a külföldi hivatalok felé!
A következő témákban állunk rendelkezésedre:

Költségbevallások:
Költségbevallási kötelezettség ugyan csak 5 évente van Ausztriában, de minden munkavállalónak érdemes évente elkészíttetnie, hiszen jelentős összegeket lehet visszaigényelni. Egy átlagos jövedelem mellett könnyen összejöhet évente 1000-2000 Euró visszatérítés is.

Minden eset más és más, érdemes tehát szakértőre bízni a dokumentumok összeállítását, aki szükség esetén beavatkozik és folyamatosan egyeztet a hatóságokkal a mielőbbi kifizetés érdekében!


Családi ellátások – Családi pótlék, Gyes, Gyed igénylés:
Ausztriában az igénybe vehető támogatások összege és köre is szélesebb, mint idehaza. A családtámogatási rendszer minden munkavállaló számára elérhető. A családi pótlék összege a gyermekek életkorának előre haladtával nő, azaz minél nagyobb a gyermek, annál nagyobb a folyósított összeg is.

Ezen felül, ha kettő vagy annál több gyermeket nevel egy család, szintén növekszik a kifizetés:

Továbbá minden szeptemberben iskolakezdési támogatásként a 6-15 éves gyermekek esetén további 100 € kerül folyósításra.

Családi pótlékkal együtt automatikusan megállapítják és kifizetik gyermekenként a havi 58,40 €-s adókedvezményt. Egy két gyermeket nevelő család, egy három és egy 5 éves gyermekekre például havi 342,2 Euró összeg folyósítására számíthat. A folyósítás vagy kéthavonta történik, vagy pedig évente egy alkalommal különbözetet folyósít az osztrák hatóság. Az igénylést érdemes nagyon korán elkezdeni, mert mind a magyar mind az osztrák hatóságot be kell vonni, ezért a folyamat több hónapig is eltarthat.


GYED

Szintén igényelhető a Gyed folyósítása, is. Szomszédos országunkban ez is jóval racionálisabb, mint nálunk. A kismama már szülés előtt eldöntheti, hogy mennyi ideig marad majd a gyermekkel otthon, és ennek függvényében kérheti a folyósítást 12-30 hónapig, ami akár 6 hónappal is meg hosszabbítható, ha a házastárs, élettárs is eltölt bizonyos időt a gyeden! A folyósított havi összeg az igényelt tartamtól függően havi 435 Eurótól havi 990 Euróig terjedhet, de magasabb munkabér esetén még ennél is több lehet!

GYES változatok – később nem módosítható!


Egészségbiztosítási ügyintézés:
Ahhoz, hogy Ausztriában a munkavállaló jogosult legyen egészségügyi ellátásra, úgynevezett e-cardra van szükségE. Fontos a kártya megléte, hiszen ha az osztrák munkavállaló itthon betegszik meg szintén ez alapján a kártya alapján jogosult igénybe venni az itthoni szolgáltatásokat. Társaságunk hatékony segítséget nyújt a kártya beszerzésében.


Hitelek Ausztriából:
Sajnos a közel múltban történt hitelezési válság miatti törvénymódosítások szinte teljesen kizárták, az ausztriai munkavállalók számára korábban elérhető, olcsó jelzáloghitel felvételét. Az euró zónában a jóval kedvezőbb gazdasági a helyzet, kisebb az infláció, ezáltal a pénzromlás is. Nagyobb a bizalom a pénzintézetek között, ezáltal alacsonyabb átlagosan 3-6%.-os kamatszinten lehet hitelhez jutni, az itthoni 8-12 %-kal szemben. A hitelek bekerülési költsége, így akár a FELE is lehet! Mivel jelzáloghitel felvétele pillanatnyilag nem lehetséges, azoknak, akik jövedelmüket Ausztriából szerzik, ezért kénytelenek a drága és kiszámíthatatlanabb forint hitelt igénybe venni. Van azonban egy kiskapu egy lehetőség amit, mindenképpen érdemes körül járni.


Hazai vállalkozók külföldi vállalásainak bejelentése
Egyéb ügyintézés

Fotók

Global Alkusz Független Pénzügyi Képviselet
Ausztriai ügyintézések

Szolgáltatások, tevékenység, termékek

 • hitelügyintézés
 • tanácsadás
 • hitelkiváltás
 • biztosítás
 • kárügyintézés
 • ingatlan értékesítés
 • Ausztriában dolgozóknak - gyes, gyed, családi pótlék tanácsadás
 • Ausztriában dolgozóknak - költésg-visszatérítés tanácsadás
 • Ausztriában dolgozóknak - egészségbiztosítási tanácsadás
 • Ausztriában dolgozóknak - ausztriai hitelügyintézés
 • Ausztriában dolgozóknak - Hazai vállalkozók külföldi vállalásainak bejelentése

Nyitva tartás

 • Hétfő - Csütörtök: 8.00 - 12.00. 13.00 - 16.00
 • Péntek: 8.00 - 12.00

kapcsolat