Városlista
2024. augusztus 10, szombat - Lörinc

Hírek

2013. Július 06. 15:41, szombat | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Embercsempészeket fogtak el

 Embercsempészeket fogtak el

Az eddigi adatok szerint, a gyanúsítottak 2011 október és 2012 január között legalább 10 alkalommal akartak migránsokat átjuttatni a magyar határon, főként Ausztriába és Németországba.

A szervezet csúcsán afgán nemzetiségű, Szerbiában, illetve Magyarországon tartózkodó embercsempészek álltak. Az államhatár szerb oldalán és a magyar területen egyeztettek a migránsok létszámáról, elszállításukról és szállásolásukról, valamint az ehhez szükséges járművekről, sofőrökről. A magyar-szerb határon átcsempészett, vagy a magyar hatóságok által befogadó állomáson, illetve gyermekvédelmi intézetben elhelyezett migránsokat vonattal, vagy gépjárművel csempészték Ausztriába.

A vonaton utaztatott migránsokat embercsempész is kísérte, aki sohasem tartózkodott velük közös vagonban, de közreműködött a jegyvásárlásban, illetve az átszállások biztosításában. Az embercsempészek alkalmanként 20.000-50.000 forintot kaptak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozást befejezte, 9 gyanúsítottal szemben a vádemelési javaslatot megküldte a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek. További 2 afgán állampolgárral szemben nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, esetükben a nyomozó hatóság távollétükben történő vádemelést javasolt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 10. 09:39, szombat | Életmód

Újra láthatóak lesznek barnamedvék a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Csángót és Hargitát, a két barnamedvét pénteken, a Fővárosi Állat- és Növénykert 158. születésnapján mutatják be a nagyközönségnek.

2024. Augusztus 10. 09:36, szombat | Sport

Párizs 2024 - Ezüst- és bronzérem a női kajak párosoknál

Ezüstérmet nyert a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra kajakos páros 500 méteren a párizsi olimpián, a Pupp Noémi, Fojt Sára kettős pedig nagy izgalmak után a németekkel holtversenyben harmadik lett.