Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2021. Július 28. 08:28, szerda | Helyi
Forrás: https://gyor.katasztrofavedelem.hu/24411/hirek/254308/harom-uj-tuzolto-kezdi-meg-szol

Három új tűzoltó kezdi meg szolgálatát a megyében

 Három új tűzoltó kezdi meg szolgálatát a megyében

Hetvenhárom frissen végzett tűzoltó tett esküt a katasztrófavédelem székháza előtt, július 23-án. Mosonmagyaróváron két új tűzoltó kezdte meg szolgálatát.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában a most végzett hallgatók közül három tűzoltó kezdte meg szolgálatát.

Szabó Csaba és Kovács Attila tűzoltó őrmesterek a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltó-parancsnokságon kezdték meg a munkát beosztott tűzoltói beosztásban, mígPapp Dániel tűzoltó őrmester a soproni hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományába került.

Az újoncokat Sári Ákos tűzoltó alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese fogadta az első napon igazgatóságon, ahol gratulált nekik a képzés sikeres elvégzéséhez. Az igazgatóhelyettes elmondta, hogy az elmúlt hónapokban megkapták az elméleti alapokat, amelyre építkezni kell, de az igazi gyakorlati munka most kezdődik új munkahelyükön, ahol ne féljenek kérdezni, hiszen számíthatnak az idősebb tűzoltók segítségére, az ő tapasztalataikra. A fiatalokat az alezredes arra biztatta, hogy váljanak igazi csapattaggá, ahol egymást segítve dolgoznak, de fontosnak tartotta azt is, hogy munkájukat kellő alázattal végezzék, és tiszteljék elöljáróikat. Az újoncokat az igazgatóhelyettes a tanulás folytatására is ösztönözte, hiszen az egyre növekvő tudással lehetőségeik is bővülnek, hogy megtalálják végleges helyüket a szervezetben. Az alezredes búcsúzóul eredményes munkát, és szép pályafutást kívánt mindannyiuknak a jövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.