Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2022. Március 02. 10:57, szerda | Helyi

Hivatalosan is megnyílt a mosonmagyaróvári Új Esély Központ

 Hivatalosan is megnyílt a mosonmagyaróvári Új Esély Központ

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió fenntartásában megkezdte hivatalos működését az Új Esély Központ. Az átadót március 1-jén tartották, a pszichiátriai- és szenvedélybetegeket pedig folyamatosan várják a szakemberek.

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió 2020-ban indította el új tevékenységeként, az Új Esély Központokat az egész országban. Régiónként 5-5 intézményt hoznak létre. Ennek egyik fontos mérföldköve a mosonmagyaróvári központ megnyitása, amit hivatalosan március 1-jén adtak át.

Az intézmény pszichiátriai és szenvedélybetegek, ingyenes nappali ellátását végzi reggel 7 és este fél 8 között, az év 365 napján. A szociális alapszolgáltatás keretében 50-50 ellátottat fogadnak, 6-6 órában, délelőtti és délutáni órákban. A célcsoport a pszichiátriai ellátásban a 18 év feletti helyi lakosok, míg szenvedélybetegek esetében a 16 év felettieket várják majd.

Az ellátottaknak a nappali ellátás mellett mosási és tisztálkodási lehetőséget, valamint egyszeri meleg étkezést is biztosítanak. Az Új Esély Központ az önkormányzat mellett, a helyi szociális ellátórendszerrel, civil szervezetekkel együttműködésben látja majd el feladatát. A mosonmagyaróvári Új Esély Központban már megkezdték a segítségnyújtást, különböző elfoglaltságokkal, kézműves foglalkozással, önsegítőkörrel, de a jövőben recept és könyvklubbal is várják az érdeklődőket, az igényekhez igazodva. A mindennapos munkát szakmai képesítéssel rendelkező szakemberek végzik.

Baptista Tevékeny Szeretet Misszió 15 évvel ezelőtt létrehozott szervezet, ami egyházi jogi személyként, egyházi fenntartással működik. Az Új esély központ egy új kezdeményezés, de ezek mellett, összesen 9 szociális alapszolgáltatást nyújtanak az ország számos pontján. A szervezet elsődleges célja, hogy az ország bármely pontján eljuttassa szolgáltatásait olyan emberekhez, akik nem kaptak még megfelelő segítséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.