Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Szeptember 22. 12:36, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: Saját

100 éves a Magyar Védőnői Szolgálat

100 éves a Magyar Védőnői Szolgálat

Szeptember 18 – án került sor a 100 éves Magyar Védőnői Szolgálat Városi Ünnepségére a Polgármesteri Hivatal Dísztermében.

Ünnepi köszöntőt mondott Dr. Árvay István polgármester:

„Az Önkormányzat szeretetét és háláját szeretné tolmácsolni. – hangoztatta – Azért vagyunk itt, hogy megünnepeljük Önöket és Önökön keresztül egész hivatásukat. Amelyik hivatás megér 100 évet, annak helye van a társadalomban, még akkor is, ha ebből a szempontból Magyarország kuriózumnak számít!”

Az a komplex prevenciós eljárás, melyet a magyar védőnők alkalmaznak, egyedülálló Európában. A védőnői szolgálat rendkívül fontos a felvilágosítás-, betegségek megelőzése-, orvos melletti asszisztencia szempontjából. A szociális nehézségek feltárásában is elengedhetetlen a védőnők munkája, létfontosságúak azok a jelzések, melyeket ők adnak. A Magyar Védőnői Szolgálat 2013-ban Magyar Örökség Díjban részesült, majd bekerült a hungarikumok gyűjteményébe is. A védőnők a magyar családok legfőbb szövetségesei.

Kovácsné Pintér Eszter vezető védőnő személyes gondolatokat fogalmazott meg erről a gyönyörű, de nagyon nehéz pályáról, majd Fejesné Gyárfás Judit megyei vezető védőnő köszöntötte a védőnői szolgálatot, végül Dr. Galgóczi Béláné mesélt a védőnői hivatás szeretetéről.
A Városi Ünnepséget a Theatrum Ad Flexum műsora zárta.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.