Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Május 27. 10:32, szombat | Belföld
Forrás: Ügyészség

11 év fegyházbüntetést kapott az autós ámokfutó

11 év fegyházbüntetést kapott az autós ámokfutó

A Debreceni Járásbíróságon ítélettel zárult annak a férfinak az ügye, aki ellen Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat.

Az erőszakos többszörös visszaeső vádlott 2022. február 8-án autójával ittas állapotban menekült a rendőrök elől és a többszöri rendőri figyelmeztetés ellenére sem állt meg. A menekülés alatt a vádlott gépjárművét nagy sebességgel az egyik őt megállítani szándékozó rendőr felé irányította, aki úgy kerülte el, hogy a vádlott elüsse, hogy elugrott a kocsi elől a négysávos út szalagkorlátja felé.

A Debreceni Járásbíróság a férfit az ügyészi vádirattal egyezően bűnösnek mondta ki, így halmazati büntetésül 11 év fegyház fokozatú szabadságvesztés büntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra és 7 év járművezetéstől eltiltásra ítélte. A bíróság továbbá megállapította, hogy mivel a vádlott erőszakos többszörös visszaeső, ezért nem bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság ítéletét az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be ellene, elsődlegesen felmentésért, másodlagosan pedig enyhítésért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.