Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Január 18. 09:41, péntek | Helyi
Forrás: Oxygen Media

130 baleset a hó miatt

130 baleset a hó miatt

A télies időjárás, a rossz útviszonyok miatt pénteken országszerte már a hajnali órákban több mint harminc esethez riasztották a tűzoltókat.

Az elmúlt napokhoz hasonlóan közúti balesetekhez, elakadt járművekhez kellett vonulniuk.

Csütörtökön 130 közúti balesetnél kellett beavatkozniuk, és 80 úton rekedt járművet szabadítottak ki főként Vas, Veszprém és Zala megyében. Az esetleges balesetek miatt hosszabb-rövidebb időre az úton rekedhetnek a járművek. Ezért azt tanácsolják, hogy mindenki tankoljon hosszabb időre elegendő üzemanyagot, és legyen az autóban vontatókötél és lapát, amelyekkel egymásnak is segíteni tudnak az autósok. Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek hajnalban piros, vagyis harmadfokú riasztást adott ki Somogy, Zala, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye egyes kistérségeire hófúvás miatt. Ezeken a területeken egy-három órán belül erős hófúvásra lehet számítani, a viharos szél miatt a friss hóval fedett területeken magas hótorlaszok várhatók. Emellett csaknem az egész Dunántúlon érvényben van első- vagy másodfokú riasztás a hófúvás miatt.

(MTI)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.