Városlista
2022. január 28, péntek - Károly,

Hírek

2021. Március 25. 11:28, csütörtök | Helyi
Forrás: Ingatlannet.hu

20 millió forint most és egy évvel ezelőtt Mosonmagyaróvár ingatlanpiacán

20 millió forint most és egy évvel ezelőtt Mosonmagyaróvár ingatlanpiacán

Az Ingatlannet.hu legfrissebb 2021-es statisztikája alapján megtudhatjuk, hogy mire is elegendő 20 millió forint Mosonmagyaróvár és környékének ingatlanpiacán.

Mosonmagyaróváron sokat kapunk a pénzünkért
Az általunk kijelölt 20 millió forintos keretösszegért tavaly februárban közel 53 négyzetméter alapterületű panellakást kínáltak eladásra, viszont az idei év első negyedévében már kicsit kisebb mintegy 51 m2-es panelt lehetett kapni.

Téglalakások tekintetében kisebb mértékű áremelkedést tapasztalhattunk az elmúlt 12 hónapban. 20 millió forint a tavalyi év második hónapjában átlagosan egy 46 m²-es téglalakást ért, majd idén februárban ugyanezért az összegért már csak 43 m²-t kaphattunk.

Jobban járt az, aki idén vásárolt családi házat Mosonmagyaróváron. A városban tavaly februárban egy házat átlagosan 430 ezer Ft/m2-ért kínáltak eladásra, idén viszont már jóval kedvezőbb átlagáron, mint egy 410 ezer Ft/m2-ért volt lehetősége a vásárlóknak hozzájutni. A 20 millió forintos keretösszegért tehát 2020 második hónapjában egy 47 m2-es házat lehetett kapni, míg idén februárban már egy kissé tágasabb 49 m2 alapterületű családi házat kínáltak a vásárlóknak.

Ezt kapjuk 20 millióért Győrben és Sopronban
A koronavírus időszaka alatt a zöldövezetek egyre nagyobb értéket képviseltek az emberek életében, így a családi házak még inkább előtérbe kerültek. Nem csoda, hogy ezen lakóingatlan-típusok átlagára megemelkedett.

Győr-Moson-Sopron megye egyes településein a családi házak átlagára a 2021 februárjában igen eltérően alakultak. Legmagasabb áron átlagosan 450 ezer Ft/m²-ért lehetett házat venni, legkedvezőbb összegért pedig átlagosan 360 ezer Ft/m²-ért.

Például Sopron városában 20 millió forint egy 44 m²-es házat ért. Mosonmagyaróváron még kedvezőbbek voltak a házak átlagárai, így itt egy nagyobb, 49 m²-es családi házra volt elegendő a 20 millió forint. A megye vizsgált településeinek családi házai közül a legalacsonyabb átlagárat Győrben találtuk, mely alapján 20 millió forintért egy 56 m²-es családi ház birtokosai lehettek az itt befektetni vágyók.

Hogyan alakulnak a továbbiakban az ingatlanárak?
Az árak valószínűleg maradnak a most látott szinten, se drasztikus emelkedéssel, se drasztikus csökkenéssel nem számolhatunk. Valószínűleg a harmadik hullám már kevésbé fogja befolyásolni az árakat, szemben a kormányzati intézkedésekkel, melyek hatására drágulás következhet be. Azonban azt is látnunk kell, hogy a korábbi éveket jellemző felfelé ívelő tendencia egy természetes folyamatnak köszönhetően tört meg, mely továbbra sem fogja engedni az áraknak, hogy szárnyaljanak. A szakértők számítási szerint az új lakások piacán tavasszal a stagnálás lesz a jellemző, az ezután következő drágulás pedig csak enyhe mértékű lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 27. 14:08, csütörtök | Helyi

Rongálás a felújított várfalon - 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel

Nemrégiben fejeződött be a várkapu és várfal teljes felújítása, azonban máris rongálás történt az épületen. Az Óvári Gazdász Szövetségen keresztül, 100.000 forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

2022. Január 27. 12:08, csütörtök | Helyi

Forgalomból kivont autóval közlekedett - Hárman sérültek meg a balesetben

Hárman sérültek meg abban a balesetben, ami szerda este történt a Bauer Rudolf és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében.

2022. Január 26. 08:21, szerda | Helyi

Új, interaktív csapatjáték a Futurában

Kiterjesztett valóság technikájával várja az érdeklődőket a Futura négy darab új terminálja, amiken a jövőben a geológia témakörével ismerkedhetnek meg közelebbről kicsik és nagyok.

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.