Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2011. Január 31. 04:17, hétfő | Helyi
Forrás: Jánossomorja Televízió

2011.01.31. - Kaviár vacsorára

2011.01.31. - Kaviár vacsorára

Kaviárt szolgáltak fel a jánossomorjai művelődési ház vendégeinek. Ezzel a címmel debütált a helyi Boloct Színtársulat egész estés színdarabja január 22-én. Január 29-én, szombaton volt az utolsó bemutató előadás a kisvárosban. Be

Csiky Gergely darabja egy vidéki patikus kalandját mutatja be, aki életében először a felesége nélkül utazik Budapestre, a nagy szórakozás reményében. Ám egyáltalán nem sikerül felhőtlenre a kirándulás: a feleség is szeretné kihasználni a szabadságot, így ő is elindul a fővárosba, ahol természetesen összefutnak. Egy időben érkezik még a városba három nagynéni, akik férjhez akarják adni unokahúgukat, egy hajóskapitányhoz, akinek azonban van már szerelme. Minden egy városligeti kis vendéglőben kezdődik, ahol a szereplők összefutnak. A bonyodalmakkal átszőtt komédia a múlt századi, pesti hangulatot idézi, dalokkal, táncokkal színesítve.

A szervezők úgy gondolják elérték a kitűzött célt: ismét sikeres darabbal álltak a színpadra. Nikházi Árpád a darab rendezője elmondta: igyekeztek olyan művet választani, ami a jánossomorjai emberekhez is közel áll. Úgy gondolják, megérte a rengeteg idő és energia, amit a felkészülésre áldoztak, hiszen igazi kikapcsolódást és szórakozást nyújtottak a közönségnek.

Az öt új taggal bővült társulatnak nehéz volt a felkészülés, a három felvonásos komédiára nyár óta próbáltak. A most már tizenkét tagot számláló felnőtt színjátszókör a jövőben is tervezi rövidebb darabok előadását.

A társulat hamarosan Mosonmagyaróváron is színpadra áll.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 23. 12:00, kedd | PR

Mennyibe kerül egy weboldal napjainkban?

Ha egy vállalkozásnak van saját weboldala, az számos előnnyel jár. Először is, egy weboldal hatékony digitális jelenlétet biztosít, amely elérhetővé teszi a céget potenciális ügyfelek és partnerek számára világszerte.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.