Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2011. Február 04. 14:04, péntek | Helyi
Forrás: OrientPress Hírügynökség

2011.02.04. - Szigorítások a szórakozóhelyeken

2011.02.04. - Szigorítások a szórakozóhelyeken

Elfogadta a kormány szerdán a szórakozóhelyek biztonságának szigorításáról szóló előterjesztést. Zenés, táncos rendezvényt ezentúl csak előzetes engedéllyel lehet tartani, amit az illetékes jegyzőnek kell kiadnia - áll a szórakozó

A kormány tegnap tárgyalta a jogszabálytervezetet, amelynek célja, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő olyan tragédiák, mint a budapesti West-Balkán szórakozóhelyen.

A tervek szerint előírnák, hogy a 300 fő feletti rendezvényekhez biztonsági tervet is kell készíteni. A szabályozás a 300 fő egyidejű befogadására alkalmas, zárt terű szórakozóhelyekre és szabadtéri rendezvények esetében az ezer fő felettiekre terjed ki. A biztonsági személyzettel kapcsolatban is változást vezetnének be: ha a biztonságiak száma eléri a tíz főt, akkor közülük legalább egy tagnak biztonságszervezői, legalább három tagjának pedig rendezvénybiztosítói képzettséggel kell rendelkeznie.

A tervezet a már működő rendszeres rendezvények esetében az engedélyezési eljáráshoz türelmi időt adna, azaz emiatt nem kellene bezárniuk.

A szigorítások célja az is, hogy fiatalkorúak este tíz és reggel hat között szórakozóhelyen ne tartózkodhassanak. A 14 év alattiaknak megtiltják, hogy a rendezvényeken részt vegyenek, a 14 és 18 év közöttieket pedig nem engedhetnék be, ha részegek. Az életkor ellenőrzésére a beengedésnél a biztonsági személyzet elkérheti a személyi igazolványt.

Az üzemeltetőnek lehetősége lesz arra, hogy a fiatalkorúaknak megkülönböztető karszalagot adjanak, így őket a pultnál nem szolgálják ki alkohollal. Előírják azt is, hogy a rendezvényszervezőknek kötelező felelősségbiztosítást kell kötniük.

A mostani szabályozás lehetővé teszi, hogy egy nyilvántartásba vett vendéglátóhely még az előtt megkezdje működését, mielőtt a hatóság vizsgálná a helyszínt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 23. 12:00, kedd | PR

Mennyibe kerül egy weboldal napjainkban?

Ha egy vállalkozásnak van saját weboldala, az számos előnnyel jár. Először is, egy weboldal hatékony digitális jelenlétet biztosít, amely elérhetővé teszi a céget potenciális ügyfelek és partnerek számára világszerte.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.