Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2011. Február 05. 16:06, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

2011.02.05. - Kényszerszabadság és szénszünet: Hédervár, Lipót és Mecsér is spórol

2011.02.05. - Kényszerszabadság és szénszünet: Hédervár, Lipót és Mecsér is spórol

Jövő héten tanítási szünetet tartanak a hédervári általános iskolában a magas fűtési költségek miatt. Emellett február 18-ig az önkormányzatnál is heti egy nap kényszerszabadságra küldik a dolgozókat.

Így a fűtéskiadások 15 százalékát spórolja meg az önkormányzat. Ugyanez a helyzet az azonos körjegyzőség alá tartozó Lipóton és Mecséren is. Ezeken a Győr-Moson-Sopron megyei településeken is heti négynapos a hivatali munkaidő és a mecséri tagiskola tanulóira is vonatkozik a jövő heti rendkívüli téli szünet.


Juhász József, polgármester a Kék Dunának elmondta, az akcióval a település nehéz anyagi helyzetére akarják felhívni a figyelmet és arra, hogy kormányzati segítség nélkül az önkormányzatok nem tudnak átállni alternatív energiaforrásokra.
A februári rendkívüli szünet miatt már tavaly szombatonként is jártak iskolába a gyerekek, néhány fennmaradó napot pedig majd melegebb időben pótolnak.

Az egyhetes rendkívüli téli szünetet takarékosságból rendelték el az iskolában. Emellett év elejétől február közepéig az önkormányzatnál is heti egy nap kényszerszabadságra küldték a dolgozókat, péntekenként nem kell bejárniuk munkahelyükre. Azzal, hogy ezeken a napokon nem kell fűteni az önkormányzati intézményekben, a fűtéskiadások 15 százalékát spórolja meg az önkormányzat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 23. 12:00, kedd | PR

Mennyibe kerül egy weboldal napjainkban?

Ha egy vállalkozásnak van saját weboldala, az számos előnnyel jár. Először is, egy weboldal hatékony digitális jelenlétet biztosít, amely elérhetővé teszi a céget potenciális ügyfelek és partnerek számára világszerte.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.