Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Február 05. 16:06, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

2011.02.05. - Kényszerszabadság és szénszünet: Hédervár, Lipót és Mecsér is spórol

2011.02.05. - Kényszerszabadság és szénszünet: Hédervár, Lipót és Mecsér is spórol

Jövő héten tanítási szünetet tartanak a hédervári általános iskolában a magas fűtési költségek miatt. Emellett február 18-ig az önkormányzatnál is heti egy nap kényszerszabadságra küldik a dolgozókat.

Így a fűtéskiadások 15 százalékát spórolja meg az önkormányzat. Ugyanez a helyzet az azonos körjegyzőség alá tartozó Lipóton és Mecséren is. Ezeken a Győr-Moson-Sopron megyei településeken is heti négynapos a hivatali munkaidő és a mecséri tagiskola tanulóira is vonatkozik a jövő heti rendkívüli téli szünet.


Juhász József, polgármester a Kék Dunának elmondta, az akcióval a település nehéz anyagi helyzetére akarják felhívni a figyelmet és arra, hogy kormányzati segítség nélkül az önkormányzatok nem tudnak átállni alternatív energiaforrásokra.
A februári rendkívüli szünet miatt már tavaly szombatonként is jártak iskolába a gyerekek, néhány fennmaradó napot pedig majd melegebb időben pótolnak.

Az egyhetes rendkívüli téli szünetet takarékosságból rendelték el az iskolában. Emellett év elejétől február közepéig az önkormányzatnál is heti egy nap kényszerszabadságra küldték a dolgozókat, péntekenként nem kell bejárniuk munkahelyükre. Azzal, hogy ezeken a napokon nem kell fűteni az önkormányzati intézményekben, a fűtéskiadások 15 százalékát spórolja meg az önkormányzat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.