Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Február 08. 05:20, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

2011.02.08. - "Leoltották" a Beck Reisent: nem szervezhet utazásokat a győri iroda

2011.02.08. - "Leoltották" a Beck Reisent: nem szervezhet utazásokat a győri iroda

Nem utaztathat a győri Beck Reisen utazási iroda, erről már másodfokú döntés is született - hívja fel a figyelmet hétfői közleményében a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH).

A hivatal még 2010-ben visszavonta az iroda engedélyét egy nem jogerős döntésben, azonban a Beck Reisen a külügyminisztérium tiltása ellenére utaztatott Luxorba.

Az ügy az egyiptomi válság miatt került elő, mert az iroda még előző hét végén körülbelül 100 embert szállított Luxorba, amely már az utazásra nem javasolt térségek közé tartozott az Egyiptomban kialakult helyzet miatt.

Az MKEH hétfői közleményben arra figyelmeztet, hogy a győri székhelyű Beck Reisen ügye kapcsán már másodfokú végzés is született, melyben az eljáró hatóság helyben hagyta az elsőfokú döntést. Azaz a Beck Reisennek továbbra sincs utazásszervezői tevékenységre jogosító engedélye.

Az MKEH szerint az iroda továbbra sem utaztathat, nem szervezhet utazásokat és köteles az elmaradt utazásokra befizetett előlegeket és részvételi díjakat teljes összegben visszatéríteni az utasoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.