Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Július 08. 07:00, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: Saját

Városunkban a Virágos Magyarországért zsűrije

Városunkban a Virágos Magyarországért zsűrije

A Virágos Magyarországért verseny immár több mint két évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenye, mára mozgalommá nőtte ki magát.

Múlt héten a Polgármesteri Hivatal vendége volt a Virágos Magyarórszágért zsűrije. Dr. Árvay István ismertette a városban folyó felújítási munkálatokat, a zöldterületek, illetve a virágosítás helyzetét.
A zsűri a Mosonmagyaróvári Városi Televízió erre az alkalomra készített filmjéből szintén ízelítőt kapott Mosonmagyaróvár szépségeiből és a városban jelenleg folyamatban levő projektekről. Ezután a város szakmai megtekintésére került sor.



A verseny évente közel kétmillió embert mozgósít a kulturált, rendezett, tiszta, virággal díszített környezet megteremtése, megőrzése érdekében. A megmérettetést idén huszonkettedik alkalommal hirdették meg.

A Virágos Magyarországért versenynek minden évben van kiemelt témája, mely 2015-ben a templom vagy vallási épület kertjének gondozottsága. A verseny fődíja Magyarország képviselete a 2016. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe).

A nevezők megítélésében sokat számítanak az olyan egyedülálló kezdeményezések, mint a mosonmagyaróvári Apró kezek - csodakertek gyermek kertépítő verseny, ahogy a magánszemélyek virágos kertjeinek szépsége is.

A 2014-es év nyertesei:

2000 fő alatti falu kategóriában: Balatongyörök
2000 fő fölötti falu kategóriában: Rajka
50000 fő alatti város kategóriában: Siófok
50000 fő feletti város kategóriában: Veszprém
Budapesti kerületek kategóriában: VIII. kerület Józsefváros

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.