Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2016. Január 20. 12:13, szerda | Helyi
Forrás: Saját

Visszatér az I Love MóvArt!

Visszatér az I Love MóvArt!

A történet remek példa arra, hogyan kell önkritikát gyakorolni, alkalmazkodni, a barátokkal összefogni és felállni egy nagy kudarc után – na és ragaszkodni Mosonmagyaróvárhoz!

Tavaly nyári cikkünket követően csak egy rövid közleményben volt lehetőségünk tudatni olvasóinkkal, hogy az I Love MóvArt Fesztivál elmarad. A hip-hop műfaj kedvelői, illetve a fiúk követői természetesen bővebben is értesülhettek arról, mi történt a háttérben. Akkor úgy tűnt, végleg vége az egésznek, az I Love MóvArt Fesztivál a kemény munka, a rengeteg rajongó ellenére is csak egy emlék marad, de hála Németh Barni főszervező kitartásának és a mosonmagyaróvári Önkormányzat hozzáállásának, ez mégsem így lesz!

Barni néhány napja Szerkesztőségünk vendége volt. Szó esett múltről, jelenről és jövőről is.

Mi történt a 2015 nyarán – tulajdonképpen elmaradt – sajtótájékoztató után?

Rögtön elindult az a hosszú folyamat, aminek most a végén járunk. Először is ki kellett kommunikálnunk, hogy a Fesztivál elmarad. Persze gondolkodtunk a szervezőtársaimmal, hogy mi legyen, miután a Város megvonta a támogatását és tulajdonképpen a helyszínt is elveszítettük. Próbáltunk alternatív megoldást találni, de minden jel arra mutatott, hogy nem jöhet szóba más variáció. Tehát elkezdtük a dolog lezárását; visszaadtuk a pénzt a szponzoroknak, illetve a Városnak is visszautaltuk, amit kaptunk. Mind a fellépőknek, mind a fesztiválozóknak megmagyaráztuk, hogy mi történt. Bementem a Polgármesteri Hivatalba, hogy elnézést kérjek. Elmondtam, hogy nem állt szándékunkban senkit megbántani, de a továbbiakról csak annyi szó esett, hogy Fesztivál semmiképpen sem lesz.

Sokan tisztában vannak az okokkal, de azért beszéljünk róla egy kicsit, mert nyilván vannak, akik nem ismerik az előzményeket!

A Fesztivál promóciójával kapcsolatban voltak kifogások. Tulajdonképpen egy megyei médium oldalán megjelent cikk által robbant ki a botrány. Amikor az egész elindult, éppen Budapesten tartózkodtunk egy interjú miatt. Egyszer csak jöttek az üzenetek, hogy láttam-e a cikket, addig nem is tudtam róla. Azonnal hívtam a szerkesztőséget, kiderült, hogy a győriek közül írta valaki. Sikerült is beszélnem a szerzővel, de a nevét azóta sem tudom, mert be nem mutatkozott és a cikket is név nélkül tette közzé. Hiába kérdeztem, hogy mi a célja ezzel, csak annyit mondott, hogy megnézte a promóciós videónkat és „ez jött neki”. Nem gondoltuk volna, hogy ekkora jelentősége lesz ennek az írásnak, de most már azt mondom, hogy ennek így kellett lennie.

Milyen következtetéseket vontatok le ebből az esetből?

Nagyon sokat elemezgettük a dolgokat a srácokkal, de ha megnézzük a három promóciós videónkat, jellegében egyik sem más. Ugyanúgy van bennük káromkodás, ugyanazok a szereplők vannak benne, egyfajta folytonosságot szerettünk volna ezzel elérni. Nyilván az elkövetkezőkben már nem ebben a formában fogunk megjelenni. Próbálunk megmaradni önmagunk, de megfelelni a Városnak, az embereknek is, nem szeretnénk, ha emiatt Mosonmagyaróvárt bármilyen negatív kritika érné, hiszen pont az ellenkezőjére törekszünk annak ellenére, hogy maga a műfaj elég szélsőséges. A jövőben jobban odafigyelünk és arra törekszünk, hogy szerethetők legyünk, ne megosztók!

Most mi a helyzet?

Nagyjából két hónap kellett, hogy megemésszem a dolgot, de rengeteget segített, hogy 80-90%-ban pozitív visszajelzéseket kaptam. Szép lassan érett bennem, végül most megfogalmazódott, hogy folytatnám tovább. Nagyon sok mindenen ment keresztül a Fesztivál a háttérben. Szó volt róla, hogy elvisszük más városokba, de ezek a tárgyalások aztán csak addig jutottak, hogy mindkét fél elmondta mit szeretne. A vége az lett, hogy ha én ezt megcsinálom, akkor csakis Mosonmagyaróváron – nem pedig Gyöngyösön, Miskolcon vagy Budapesten!

Ezek a városok mind felmerültek lehetséges helyszínként?

Így van. Eleinte, amikor lezajlottak a dolgok nyáron, én is úgy éreztem, hogy legyen minél messzebb Óvártól, aztán persze ez elmúlt. Amúgy is elég furán hangzik, hogy I Love MóvArt Fesztivál Gyöngyösön az Adrenalin Parkban, nem? Pedig a gyöngyösi szervezők minden támogatást megadtak volna, hogy ott tudjon működni a dolog. Aztán átgondoltam és rá kellett jönnöm, hogy eddig sem a pénz motivált, úgyhogy maradunk az alapelveinknél, maradunk Mosonmagyaróváron! Felhívtam a Polgármesteri Hivatalt, időpontot kértem Dr. Árvay István Polgármester Úrtól, hogy megbeszéljük, mik azok a feltételek, amelyekkel mégis működhetne a dolog. Abban maradtunk, hogy két I Love MóvArt Fesztivál lesz idén, de mindkettő zárt helyen, erről egyelőre még több infót nem szeretnék mondani. A lényeg, hogy lesz I Love Móvart Fesztivál 2016-ban Mosonmagyaróváron!

Miben lesz más, hogy zárt helyre kerül a rendezvény?

Egy szabadtéri rendezvény nagy előnye, hogy ingyenes, bárki látogathatja. Sokan látják a logonkat, ami barátságos és szerethető, de nem biztos, hogy ez a logo teljes mértékben tükrözi azt, ami mögötte van, hiszen ez hiphop műfaj. A hiphop alap szlengje nem biztos, hogy az, amit egy délután 3 órakor kilátogató kétgyermekes kis család hallani szeretne, tehát abszolút aláírom és jónak is tartom a gondolatot, hogy zárt helyre menjünk. Így azt gondolom, hogy aki oda ellátogat, pontosan tudja majd mire érkezik, tehát jobban elérjük azt a célközönséget, amit szeretnénk. Nyilván kevesebben lesznek, de mindennek van előnye és hátránya is…

A csapat a régi vagy történt lemorzsolódás?

A csapat maradt és megyünk tovább úgy, ahogy eddig – ennek az az alapja, hogy barátok vagyunk, itt senki nem pénzért csinálta ezt, a barátság az összekötő kapocs.

Ha a Polgármester Úr nemet mond, akkor mi történt volna?

Akkor valószínűleg ennyi lett volna. Megmarad egy szép emléknek az I Love MóvArt Fesztivál. Semmiképp nem vittem volna máshova. Vannak olyan szituációk, amikor sokkal többet ér, hogy az ember ragaszkodjon az elveihez! Ezért maradt a csapat is, a koncepció is és alkalmazkodunk, hogy ez tudjon működni!


A Fesztivál pontos dátumával és helyszínével kapcsolatban hamarosan jelentkezünk!

/szerk. Párizs Eszter/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 03. 09:02, szombat | Belföld

Változik több térségben a Volánbusz menetrendje augusztus 17-től

Több térségben menetrendi módosítások lépnek életbe augusztus 17-től a Volánbusznál - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés