Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2018. December 01. 12:14, szombat | Helyi

Új üzemcsarnokot avattak az Óvártej Zrt.-nél - képgalériával

Új üzemcsarnokot avattak az Óvártej Zrt.-nél - képgalériával

Másfélmilliárdos saját finanszírozású beruházással épített új üzemcsarnokot az Óvártej Zrt.,

amelynek olasz tulajdonosai az egyik legmodernebb technológiával friss tejből készítik a Stockholmtól Lisszabonig keresett termékeiket. Az új üzemegységet Dr. Nagy István agrárminiszter nyitotta meg november 30-án Mosonmagyaróváron.

Nagy István beszédében kiemelte:

Hazánk mezőgazdasági potenciáljának és az évszázados gazdálkodási hagyományok megőrzésének köszönhetően mára Európa élvonalába tartozunk a tejtermelésben

Mosonmagyaróvár és a tejfeldolgozás szervesen összekapcsolódik egymással, hiszen a városban 115 évvel ezelőtt kezdődött el a sajtgyártás. A ma átadott fejlesztés nemcsak a város, az Óvártej Zrt, hanem a magyar agrárium számára is jelentős lépés. Az iparágat érintő nehézségek ellenére (válságok és járványok) stabilizáltuk az állattenyésztést, benne a szarvasmarha ágazat helyzetét.
Az állatállomány száma 2011 óta rendületlenül növekszik, a felvásárolt tehéntej minőségén túl, mennyiségében is jelentős pozitív változás látható. 2010 éves mennyiségéhez képest 17%-os növekedésről beszélhetünk. A hazai állattenyésztés egyik legnagyobb gazdasági súlyú ágazatának kibocsájtása a tavalyi évben már 171 milliárd forint volt.

A ma átadott fejlesztés nemcsak a város, az Óvártej Zrt, hanem a magyar agrárium számára is jelentős lépés.

Az 1903-ban alapított sajtgyár öt éve, 2013-ben került a Valcolatte családi cég tulajdonába.

Az új 1000 négyzetméteres üzemegységében stracchino és mozzarella készül. – mondta a megnyitón Carlo Volpe, az Óvártej Zrt. igazgatója.

Az elmúlt 5 évben cégünk az új tulajdonosi kör tőkeinjekciója segítségével egy nehéz és veszteséges helyzetből profittermelő céggé tudta kinőni magát. Az innovációknak köszönhetően a magyarországi termelést energiahatékony és környezetkímélő módon dupláztuk meg az elmúlt három év során – tette hozzá.

Az 1903-ban alapított sajtgyár öt éve, 2013-ben került a Valcolatte családi cég tulajdonába. A hazai és a környező országok sajtkínálatának bővítését az olasz tulajdonosok friss tejből és a magyarországi munkaerő megtartásával valósítják meg.


Mosonmagyaróvár és a tejfeldolgozás szervesen összekapcsolódik egymással, hiszen a városban 115 évvel ezelőtt kezdődött el a sajtgyártás.

Fehérhé dr. Bodó Mariann, Mosonmagyaróvár város jegyzője a tradíciókra hívta fel a figyelmet. Mint mondta:

a bicentenáriumi évének végéhez közeledő magyaróvári gazdasági akadémián kezdte el írni Ujhelyi Imre a sajtgyártás történetét. Az Óvári sajtot azóta a mosonmagyaróvári és a megyei értéktár is az elsők között emelte a helyi értékek közé, mely ma már a nemzetközi piacon is méltón megállja helyét. A vállalat gazdasági sikerei így nemcsak a város, hanem az ország számára is megbecsülést és elismerést adnak.

Az ünnepélyes megnyitót üzemlátogatás és a helyi specialitások kóstolása zárta.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.