Hírek
2018. December 01. 12:14, szombat | Helyi
Új üzemcsarnokot avattak az Óvártej Zrt.-nél - képgalériával
Másfélmilliárdos saját finanszírozású beruházással épített új üzemcsarnokot az Óvártej Zrt.,
amelynek olasz tulajdonosai az egyik legmodernebb technológiával friss tejből készítik a Stockholmtól Lisszabonig keresett termékeiket. Az új üzemegységet Dr. Nagy István agrárminiszter nyitotta meg november 30-án Mosonmagyaróváron.
Nagy István beszédében kiemelte:
Hazánk mezőgazdasági potenciáljának és az évszázados gazdálkodási hagyományok megőrzésének köszönhetően mára Európa élvonalába tartozunk a tejtermelésben
Mosonmagyaróvár és a tejfeldolgozás szervesen összekapcsolódik egymással, hiszen a városban 115 évvel ezelőtt kezdődött el a sajtgyártás. A ma átadott fejlesztés nemcsak a város, az Óvártej Zrt, hanem a magyar agrárium számára is jelentős lépés. Az iparágat érintő nehézségek ellenére (válságok és járványok) stabilizáltuk az állattenyésztést, benne a szarvasmarha ágazat helyzetét.
Az állatállomány száma 2011 óta rendületlenül növekszik, a felvásárolt tehéntej minőségén túl, mennyiségében is jelentős pozitív változás látható. 2010 éves mennyiségéhez képest 17%-os növekedésről beszélhetünk. A hazai állattenyésztés egyik legnagyobb gazdasági súlyú ágazatának kibocsájtása a tavalyi évben már 171 milliárd forint volt.
A ma átadott fejlesztés nemcsak a város, az Óvártej Zrt, hanem a magyar agrárium számára is jelentős lépés.
Az 1903-ban alapított sajtgyár öt éve, 2013-ben került a Valcolatte családi cég tulajdonába.
Az új 1000 négyzetméteres üzemegységében stracchino és mozzarella készül. – mondta a megnyitón Carlo Volpe, az Óvártej Zrt. igazgatója.
Az elmúlt 5 évben cégünk az új tulajdonosi kör tőkeinjekciója segítségével egy nehéz és veszteséges helyzetből profittermelő céggé tudta kinőni magát. Az innovációknak köszönhetően a magyarországi termelést energiahatékony és környezetkímélő módon dupláztuk meg az elmúlt három év során – tette hozzá.
Az 1903-ban alapított sajtgyár öt éve, 2013-ben került a Valcolatte családi cég tulajdonába. A hazai és a környező országok sajtkínálatának bővítését az olasz tulajdonosok friss tejből és a magyarországi munkaerő megtartásával valósítják meg.
Mosonmagyaróvár és a tejfeldolgozás szervesen összekapcsolódik egymással, hiszen a városban 115 évvel ezelőtt kezdődött el a sajtgyártás.
Fehérhé dr. Bodó Mariann, Mosonmagyaróvár város jegyzője a tradíciókra hívta fel a figyelmet. Mint mondta:
a bicentenáriumi évének végéhez közeledő magyaróvári gazdasági akadémián kezdte el írni Ujhelyi Imre a sajtgyártás történetét. Az Óvári sajtot azóta a mosonmagyaróvári és a megyei értéktár is az elsők között emelte a helyi értékek közé, mely ma már a nemzetközi piacon is méltón megállja helyét. A vállalat gazdasági sikerei így nemcsak a város, hanem az ország számára is megbecsülést és elismerést adnak.
Az ünnepélyes megnyitót üzemlátogatás és a helyi specialitások kóstolása zárta.
Kapcsolódó galéria
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 26. 14:16, kedd | Helyi
Festménykiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban
Bódi Ferenc Attila és Wolf Zsuzsanna festményeiből nyílik kiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtár emeleti kiállítóterében december 4-én, szerdán 17 órakor.
2024. November 21. 10:43, csütörtök | Helyi
Frühwirth Ildikó – Családi ünnepek kézikönyve
Frühwirth Ildikó Családi ünnepek kézikönyve című kötetének bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében november 26-án, kedden 17 órától.
2024. November 04. 14:07, hétfő | Helyi
K&H: indul a „pénztanárok” versenye
a TikTokon csapnak össze egymással a pedagógusok