Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Február 12. 12:09, hétfő | Helyi

Két könyv, egy életmű: Beszélgetés Deák Ernővel

Két könyv, egy életmű: Beszélgetés Deák Ernővel

Deák Ernő munkásságába nyerhetnek betekintést az érdeklődők február 21-én, szerdán 17 órától a Huszár Gál Városi Könyvtárban.

2024. február 21-én, szerdán 17 órai kezdettel a Huszár Gál Városi Könyvtárban találkozhatnak az érdeklődök Deák Ernővel, aki nem csupán széles látókörrel rendelkező történész, az ausztriai magyarság fáradhatatlan szervezője, de az egyik kötetében költői munkásságába is betekintést enged.

A beszélgetőtársak: Böröndi Lajos költő, a Mosonvármegye Könyvkiadó vezetője és Jánosi Zoltán irodalomtörténész, a Magyar Napló főszerkesztője és a Kiadó vezetője. A kötetekből felolvas Ádám Ágnes könyvrestaurátor. A bemutatott munkákat egy gazdag szakmai és felelősségteljes közéleti életút összegzésének, számvetésének tekinthetjük, ami egyben vetés is a jövő magyarjai számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.