Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Április 23. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

24 óra alatt egy embercsempész és húsz migráns

24 óra alatt egy embercsempész és húsz migráns

Az M1 autópálya 172 km szelvényében állították meg a mosonmagyaróvári határrendészek az Ausztria irányába közlekedő BMW személygépkocsit 2013. április 21-én.

A járművezető osztrák tartózkodási engedéllyel rendelkező koszovói férfi volt, két utasa – akik sem magyarországi tartózkodásukat, sem továbbutazásuk feltételeit igazolni nem tudták -, ugyancsak koszovói állampolgárok voltak.
Hegyeshalomnál egy Mercedes taxit is ellenőriztek a határrendészek. A járműben utazó három algériai féri a debreceni befogadó állomás területére érvényes igazolvánnyal rendelkezett.
Egy algériai és egy egyiptomi állampolgár is ezt az igazolványt mutatta fel személyazonosságának igazolására a mosonmagyaróvári határrendészeknek. Nemzetközi szerelvényről szállították le őket a járőrök Hegyeshalomnál.

Sopronban a GYSEV pályaudvaron, egy szolgálaton kívüli járőr vont ellenőrzés alá hat, gyanúsan viselkedő külföldit. Ketten humanitárius tartózkodási engedéllyel, négyen a debreceni befogadó állomás területére érvényes igazolvánnyal rendelkeztek.
További hét - 3 koszovói, 2 algériai, 1 egyiptomi, 1 tunéziai -, érvényes úti okmányok nélkül utazót állítottak elő a járőrök a soproni vasútállomásról. Közülük négyen előző napon már próbálkoztak illegális határátlépéssel.

A BMW vezetője ellen embercsempészés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, míg a húsz, úti okmányok nélkül Nyugat-Európába tartó külföldivel szemben tiltott határátlépés kísérlete miatt indított szabálysértési eljárást a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.