Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. December 05. 12:28, hétfő | PR

5 nyerő tipp az online repülőjegy vásárláshoz

5 nyerő tipp az online repülőjegy vásárláshoz

Ugyan a nyaralásra szánt hónapok már elmúltak, és sokat kell még addig várni, míg újra a mediterrán tengerpartokon csobbanhatunk, ez azonban korántsem jelenti azt, hogy a pihenésről is le kellene mondani.

A paravion.hu tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre többen utaznak és választják az online repülőjegy vásárlás előnyeit akkor is, ha a karácsony környéki időszakról van szó. A kikapcsolódás és az otthontól távol töltött idő felértékelődött napjainkban. Sokan belátják, hogy maximális teherbírást és tökéletes koncentrációt csak akkor várhatunk el saját magunktól, ha időt adunk a feltöltődésre. Ehhez pedig mi más lenne ideálisabb döntés, mint az utazás.

Manapság már minden gond nélkül elérhetőek a világ legtávolabbi szegletei is, és az egzotikus utazásoktól kezdve az északi országok idegenforgalmi kínálatán keresztül a klasszikus európai úti célok is nagy népszerűségnek örvendenek. Még otthonunk kényelmét sem kell elhagyni ahhoz, hogy helyet foglaljunk az időpont és ár szempontjából is ideális légitársaság járatára. Az online repülőjegy foglalás kapcsán sokat spórolhatunk is, érdemes néhány területet szem előtt tartani akkor, ha utazást tervezünk.

1. Gondolkodjon előre!

Online repülőjegy vásárlás alkalmával érdemes már előre megtervezni a választani kívánt időpontot. A szakemberek azt javasolják, hogy körülbelül másfél-két hónappal az utazás előtt lehet a legjobb áron foglalni. Tény ugyan, hogy sokan nem tudunk ennyire előre szervezni a munka és egyéb elfoglaltságok miatt, de ha mégis megtehetjük, akkor mindenképpen figyeljünk e területre. Fontos tudnia, hogy minél jobban közeledik az utazás dátuma, és ezzel együtt betelnek a járatokon a helyek, úgy lesznek egyre drágábbak a még szabadon maradottak.

2. Időpontválasztás okosan

Nem elég csak az utazás dátumának környékét belőni, hiszen sok múlik a napszakon, vagy azon, hogy a hét mely napján repülünk. Az online repülőjegy vásárlás során látni fogjuk, hogy elsősorban a hétvégi időpontok bizonyulnak drágának. Ha tehetjük, akkor utazzunk kedden, szerdán vagy csütörtökön. A takarékoskodás érdekében érdemes az éjszakai járatok között is körülnézni.

3. A fapados nem feltétlen olcsóbb is!

A fapados légitársaságokról a legtöbben azt gondolják, hogy jelentős összeget takaríthatnak meg akkor, ha online repülőjegy vásárlás során mellettük döntenek. Ez részben így is van, de gyakran bebizonyosodik, hogy a hagyományos légitársaságok járatai között is rábukkanhatunk olyanra, amely ár szempontjából maximálisan megfelel az igényeknek és az anyagi lehetőségeknek. Ugyanakkor érdemes azt is tudnia, hogy a fapados járatok gyakran nem az ország legnagyobb reptereit használják, így plusz költségek merülhetnek fel a szálloda elérését illetően. A poggyász feladásáért számolt plusz költségek pedig csak tovább növelhetik a nem várt kiadásokat.

4. Ne maradjon el az utasbiztosítás!

Mindegy, hogy valamelyik közeli országot választja úti célként, vagy online repülőjegy vásárlás során a távoli városok és látnivalók mellett dönt, az utasbiztosítás elmaradhatatlan. Törekedjen arra, hogy az úti célnak és az ott tervezett tevékenységnek megfelelően válasszon a biztosítók rendkívül széles választékából.

5. Indulás Bécsből? Miért ne?

Online repülőjegy vásárlás alkalmával legtöbben a budapesti reptérről induló járatok között keresgélnek. Gondolt már arra, hogy esetleg a közeli Bécsből átszállás nélkül, vagy olcsóbban utazhatna? Amennyiben Bécs elérhető távolságban van lakhelyétől, akkor az onnan induló gépek között is érdemes körülnéznie. Meglepően jó árakat találhat.

Címkék: paravion.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.