Városlista
2024. szeptember 13, péntek - Kornél

Hírek

2014. Június 28. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

6,2 kilométer mellékúthálózat újul meg Heves megyében

6,2 kilométer mellékúthálózat újul meg Heves megyében

Megkezdődött az országos átlaghoz képest is rossz állapotú Heves megyei mellékúthálózat felújítása.

Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közműszolgáltatásokért felelős államtitkára elmondta, hogy a most meginduló munkálatok részeként négy településen hoznak rendbe hosszabb-rövidebb útszakaszokat 34 milliárd forint összértékben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az országos szinten 34 milliárd forint összértékű útfelújítási munkálatainak keretében felújítja a 24141 jelű Ecséd bekötőút 2,8 kilométeres, a 2402 jelű Selyp-Gyöngyöspata összekötő út 700 méteres, a 3104 jelű Gödöllő-Tura-Hatvan összekötő út 70 méteres és a 3229 jelű Tarnaörs-Jászdózsa összekötő út 2,61 kilométeres szakaszát bruttó 437,5 millió forintból.

Az ecsédi bekötőút jelenlegi felújítási szakasza a már 2013 őszén felújított M3 autópálya és Ecséd közötti külterületi út belterületen történő folytatása. Az útszakasz felújítása 2,8 kilométer hosszon mintegy 103,9 millió forintból valósul meg.

A Selyp-Gyöngyöspata összekötő út a már 2013 őszén felújított Petőfibánya és Rózsaszentmárton közötti út Rózsaszentmárton belterületen történő folytatása. Az útszakasz Rózsaszentmárton belterületén újul meg 700 méter hosszon 33,5 millió forint európai uniós támogatásból.

A Gödöllő-Tura-Hatvan összekötő út Hatvan belterületén újul meg 70 méter hosszon 4,5 millió forintból.

A három útszakasz felújítása során az útszakasz burkolat- és padkafelújítása valósul meg, valamint a burkolati jelek is felújításra kerülnek. A Tarnaörs-Jászdózsa összekötőút felújítási szakasza külterületen található. A felújítás során az útszakasz burkolata megújul a régi pályaszerkezet újrahasznosításával, hideg remix technológiával és két réteg új aszfalt beépítésével. A padkafelújítása megvalósul, valamint a burkolati jelek is felújításra kerülnek, illetve a vízelvezető földárok tisztítása, profilozása is megtörténik az építési szakaszon. A felújítás 2,61 kilométer hosszon 295,6 millió forintból valósul meg.

A rekonstrukció után az útszakaszok jobb utazáskényelmi feltételeket biztosítanak az utazóknak. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. pedig mindent megtesz azért, hogy a felújításra kerülő útszakaszok hosszú távon is jó állapotban maradhasson.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 12. 11:42, csütörtök | Belföld

Elkészült a Kőröshegyi völgyhíd karbantartása

A tervezetthez képest 5 nappal korábban végeztek a saruk cseréjével a Kőröshegyi völgyhídon.

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek megnyitása

Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek első három csoportjának megnyitása még hazánk idei soros elnökségi időszaka alatt

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

ingatlan.com: másfél évtizedes rekordot döntött az új lakások kínálata

Adataik szerint szeptember közepén több mint 8100 új lakást, és házat kínáltak eladásra az országban, ami másfél évtizede nem látott szintet jelent.

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Belföld

EU-elnökség - Kovács Zoltán: logisztikai kihívások, ambiciózus magyar program

A magyar EU-elnökség hatalmas logisztikai kihívást jelent, miközben a kormány ambiciózus programot szeretne megvalósítani ebben a fél évben. Erről Kovács Zoltán államtitkár beszélt kedden Budapesten egy rendezvényen.