Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2011. Július 27. 11:47, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

73 millió forint az államadósság ellen: nyomon követhetők a befizetések

73 millió forint az államadósság ellen: nyomon követhetők a befizetések

Eddig 73 millió forint érkezett a győri Rédly Elemér plébános által kezdeményezett Összefogás az Államadósság Ellen Alapba...

Eddig 73 millió forint érkezett a győri Rédly Elemér plébános által kezdeményezett Összefogás az Államadósság Ellen Alapba, s az elmúlt hónapban ebből 19 milliót fizettek be - nyilatkozta Borbély László, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese.

A Népszava emlékeztet arra, hogy a 21 ezer milliárd forintra tehető államadósságot a májusban magánkezdeményezésre létrehozott Összefogás az Államadósság Ellen Alapban összegyűlt pénzzel is csökkentenék.

Borbély László a Népszavának azt mondta: "Jogszabály írja elő, hogy az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba beérkező összegeket, a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap egyéb forrásaival együtt kell fölhasználni az államadósság csökkentésére." A vezérigazgató-helyettes hozzáfűzte, hogy az ÁKK egy alszámlát hozott létre az alapba érkező befizetések gyűjtésére, s így folyamatosan nyomon követhető az összeg alakulása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 28. 11:02, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: több mint 1,8 milliárdos támogatást kaptak az önkéntes tűzoltó-egyesületek a Magyar falu programban

A kormány több mint 1,8 milliárd forint értékben támogatott önkéntes tűzoltó-egyesületeket az elmúlt több mint négy évben a Magyar falu programban működő Falusi Civil Alapon keresztül