Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Május 05. 15:22, hétfő | Helyi
Forrás: Hasznos Hírek

9 jó tanács az érettségizőknek

9 jó tanács az érettségizőknek

Hétfőn a magyar írásbelivel megkezdődnek az érettségik. Az adatok szerint 117 800-an veselkedtek neki a megmérettetésnek, és lefogadjuk, hogy ebből majdnem ugyanennyien izgultok is miatta.

Márpedig a stressz csökkenti a teljesítményt, ha pedig csökken a teljesítmény, még jobban fogtok izgulni, akkor pedig még jobban csökken a teljesítmény és így tovább, és így tovább... Ezt elkerülendő, fogadjátok meg 9 tippünket a stresszoldáshoz!

1. Ismerd fel, mikor stresszelsz!

Könnyű mondani, hogy jobb kerülni a stresszes szituációkat, ha valaki azt sem tudja, mikor izgul. Mikor felmegy a vérnyomásod, hevesen ver a szíved, állj meg egy pillanatra és beszélgess egy "sorstárssal", lehetőleg valami teljesen másról. Segíteni fog a szünet.

2. Kerüld az összehasonlítást!

Egy valami bizonyítottan fokozza az izgalmat: az összehasonlítás. Az ember olyan, hogy rögtön úgy érzi, rosszabb a társainál, márpedig a helyes önbizalom segít, hogy nyugodt maradj. Kerüld tehát azokat az embereket, akik azt mondják, hogy "én három hónapja csak ezt tanulom", "nekem ez a kisujjamban van", "na majd meglátjuk, kié lesz a jobb" és "engem imád a tanár, szóval tuti jó lesz".

3. Egyél jól!

Mi más segítené a masina helyes működését, mint az, ha jól meg van tankolva? Na, persze ez nem azt jelenti, hogy pacalpörköltet és epertortát kell enni érettségi előtt, de pár szelet kenyér, narancslé vagy kakaó biztosan segít abban, hogy a szervezeted legyőzze a stresszt.

4. Aludj jól!

Bizonyított tény, hogy az utolsó éjszaka alatt megtanultak nem segítik érdemben a felkészültséget. A stressz és az izgalom, hogy másnap vizsga van ugyanis lefoglalják az agyat. Így ahelyett, hogy másnap 8-9 óra alvás után kipihenten ébrednél, 2-3 óra alvás után nem sokkal okosabban, viszont annál inkább zombiként ébredsz majd. A zombik pedig izgulnak. De nagyon.

További jó tanácsok itt!

Drukkolunk Nektek! Csak ügyesen! :)

InfoMóvár Szerkesztőség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.