Városlista
2022. január 28, péntek - Károly,

Hírek

2021. November 29. 11:58, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

A csomagtartóban bújtatták a szíreket az embercsempészek

A csomagtartóban bújtatták a szíreket az embercsempészek

A tádzsik férfit és ukrán női társát Jánossomorja külterületén ellenőrizték a rendőrök. Autójukban kilenc migráns tartózkodott.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Határrendészeti Osztály beosztottjai Jánossomorja külterületén állítottak meg egy lengyel rendszámú autót ma reggel. A kocsit egy 28 éves lengyel tartózkodási engedéllyel rendelkező, tádzsik állampolgár vezette, mellette pedig egy 37 éves szintén lengyel tartózkodási engedéllyel rendelkező ukrán nő ült.

A járműben rajtuk kívül kilenc külföldi utazott, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, azonban magukat szír állampolgárnak vallották. A járművezetőt és mellette ülő társát a rendőrök elfogták, majd a migránsokkal együtt előállították őket a megyei rendőr-főkapitányságra.

A sofőrrel és az ukrán nővel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett miatt eljárást indít.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 27. 14:08, csütörtök | Helyi

Rongálás a felújított várfalon - 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel

Nemrégiben fejeződött be a várkapu és várfal teljes felújítása, azonban máris rongálás történt az épületen. Az Óvári Gazdász Szövetségen keresztül, 100.000 forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

2022. Január 27. 12:08, csütörtök | Helyi

Forgalomból kivont autóval közlekedett - Hárman sérültek meg a balesetben

Hárman sérültek meg abban a balesetben, ami szerda este történt a Bauer Rudolf és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében.

2022. Január 26. 08:21, szerda | Helyi

Új, interaktív csapatjáték a Futurában

Kiterjesztett valóság technikájával várja az érdeklődőket a Futura négy darab új terminálja, amiken a jövőben a geológia témakörével ismerkedhetnek meg közelebbről kicsik és nagyok.

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.