Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Február 07. 14:05, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

A felzúdulás hatására visszaállították a Harcosok klubja eredeti befejezését Kínában

A felzúdulás hatására visszaállították a Harcosok klubja eredeti befejezését Kínában

Visszaállította a Harcosok klubja című 1999-es amerikai kultfilm eredeti befejezését a kínai Tencent streamingszolgáltató, miután óriási felháborodást váltott ki az új zárójelenet, amire a régit cserélték.

David Fincher filmje eredetileg úgy fejeződik be, hogy az Edward Norton alakította narrátor megöli elképzelt alteregóját, Tyler Durdent, akit Brad Pitt játszott, mielőtt felrobbannak a város épületei, hogy újraalakítsák a társadalmat - írta a BBC hírportálja.

A kínai verzióban ehelyett egy felirat jelent meg, hogy a hatóságok győztek. A változtatás heves vitát váltott ki, melyben a mozifilmek cenzúrájával vádolták Kínát.

A Tencent legfrissebb verziójában a kivágott 12 percből mintegy 11-et állítottak vissza, csak a meztelenséget ábrázoló jelenetek maradtak ki.

A Tencent a múlt hónapban tette elérhetővé a filmet, melynek végén - az eredetivel ellentétben - felirat jelent meg a képernyőn: "A Tyler által hagyott nyomon keresztül a rendőrség gyorsan felderítette az egész tervet, letartóztatta az összes bűnözőt, sikeresen megakadályozva a bomba felrobbanását".

Hozzátették, hogy Tylert - eredetileg a narrátor képzeletének szüleményét - elmegyógyintézetbe küldték kezelésre, majd kiengedték.

Számos kínai néző, akik korábban kalózverziókban már látták az alkotást, felháborodott. Emberi jogi aktivisták haragját is kiváltotta a cenzúra.

Chuck Palaniuk, akinek 1996-ban íródott regénye alapján készült a film, a cenzúrázott változat megjelenésekor azt írta a Twitteren: "Szuper csodálatos! Kínában mindenkinek jár a boldog befejezés!"

Címkék: film, Harcosok klubja, kína

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.