Városlista
2024. augusztus 7, szerda - Ibolya

Hírek

2024. Augusztus 07. 08:06, szerda | Sport
Forrás: MTI

A Ferencváros kétgólos vereséget szenvedett Dániában

A Ferencváros kétgólos vereséget szenvedett Dániában

A Ferencváros 2-0-ra kikapott a dán Midtjylland vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első, keddi mérkőzésén.

A kiegyenlített első félidőben a hazaiak egy hatalmas védelmi hibát kihasználva a lengyel Adam Buksa góljával szereztek vezetést a 17. percben, majd a másodikban már fölényben futballozva megduplázták előnyüket a csereként beállt Franculino találatával.

A nyáron kinevezett holland vezetőedző, Pascal Jansen irányításával három győzelem után először kaptak ki a zöld-fehérek.

A visszavágót egy hét múlva a Groupama Arénában rendezik. A párharc győztese a szlovák Slovan Bratislava és a ciprusi APOEL csatájának továbbjutójával küzd meg a főtábláért, a vesztes az Európa-liga utolsó selejtezőkörében a feröeri Klaksvík és a bosnyák Borac Banja Luka párharcának továbbjutójával találkozik.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:

Midtjylland (dán)-Ferencvárosi TC 2-0 (1-0)
-------------------------------------------
Herning, v.: Matej Jug (szlovén)
gólszerző: Buksa (17.), Franculino (69.)
sárga lap: Gustavo (18.), Cissé (42.), Abu Fani (74.), Rommens (83.)

Midtjylland:
------------
Olafsson - Andersson, Diao, Bech, Juninho (Gabriel, 70.) - Osorio (Romer, 87.), Castillo (Franculino, a szünetben), Martinez, Simsir (Askildsen, 87.) - Buksa (Brynhildsen, 78.), Sörensen

Ferencvárosi TC:
----------------
Dibusz - Makreckis, Cissé, Gustavo (Knoester, 55.), Ramírez - Rommens, Zachariassen, Maiga (Abu Fani, 55.) - Traoré, Pesic (Ben Romdhane, 55.), Kehinde (Civic, 76.)

A Ferencváros kezdte jobban a mérkőzést, többet birtokolta a labdát, de helyzetet nem tudott kialakítani, viszont dán riválisa még Dibusz kapujáig sem jutott el. A skandinávok teljesen váratlanul mégis vezetést szereztek, mert a zöld-fehérek egyik nyári szerzeménye, Gustavo határozatlan volt hátul, a labdavesztése pedig hazai gólt eredményezett. Hátrányban azonnal magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a magyar bajnok, sorra vezette a veszélyes támadásokat, a kezdeti rohamok után a nagyobb területtel jól élt a Midtjylland is, így Dibusznak többször is nagyot kellett védenie, de a túloldalon Olafssonnak is volt bravúrja Zachariassen fejesénél. A szünet előtti percekben a Ferencváros nagy nyomást gyakorolt a dán kapura, viszont a legnagyobb lehetőség a Midtjylland előtt adódott a Ramírez kezezéséért megítélt büntető nyomán, melyet Dibusz hárított.

Térfélcserét követően a dánok kerültek fölénybe, ezen a vendégek hármas cseréje sem tudott változtatni, sőt, a hazaiak cseréje, Franculino új lendületet adott csapata játékának, előbb a jobb kapufát találta el, majd a játékrész derekán túl egy kiugratást követően ziccerben már nem hibázott. A magyar bajnoknak nem volt reális esélye a szépítésre sem, ellenben a dánok csak azért nem tudták tovább növelni az előnyüket, mert Dibusznak újabb remek védései voltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 07. 08:05, szerda | Sport

Kikapott a címvédő amerikaitól a negyeddöntőben a női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott 5-4-es vereséget szenvedett a címvédő amerikai csapattól a párizsi olimpia keddi negyeddöntőjében, így az 5-8. helyért folytathatja szereplését.

2024. Augusztus 07. 08:02, szerda | Sport

Párizs 2024 - Norvég siker, hatodik helyen zárt a magyar női kézilabda-válogatott

A magyar válogatott a hatodik helyen zárta a párizsi olimpia női kézilabdatornáját, miután a kedd esti utolsó negyeddöntőben Norvégia legyőzte Brazíliát.

2024. Augusztus 06. 12:20, kedd | Sport

Kategóriagyőzelem a Fehérvár Ralin

Ákos és Tomi az előkelő első helyre terelte be a Skoda Fabia R2-őt a Fehérvár Rally-n!

2024. Augusztus 06. 08:00, kedd | Sport

A Fiorentina várhat a Puskás Akadémiára

Az előző két kiírás alkalmával döntős olasz Fiorentina csapatával találkozik a Puskás Akadémia a labdarúgó Konferencia-liga utolsó selejtezőkörében, amennyiben a harmadik fordulóban továbbjut az Ararat ellen.