Városlista
2021. június 16, szerda - Jusztin

Hírek

2021. Június 10. 08:41, csütörtök | Helyi

A Karolina Kórház további működéséről biztosít Nagy István

A Karolina Kórház további működéséről biztosít Nagy István

Közösségi oldalán cáfolta a mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézettel kapcsolatos megjelent híreket Nagy István. Mint a térség országgyűlési képviselője fogalmazott, a kórház működése napokon belül helyre áll.

Közösségi oldalára tette ki azt a rövid videót dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője szerdán, amiben cáfolja, a Karolina Kórház működésével kapcsolatban megjelent híreket. Mint a miniszter fogalmazott, a koronavírus-járvány idején az emberéletek megvédése volt a legfontosabb, így a kórházban is minden kapacitást erre fordítottak. Most ideje, hogy ismét a régi rend szerint működjön az intézmény.

Nagy István hozzátette, az elmúlt időszakban tárgyalásokat folytatott Jávor Lászlóval, a győri Petz Aladár Egyetemi Kórház igazgatójával, Kásler Miklóssal az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterével, valamint Tóth László helyettes államtitkárral. A tárgyalások arról során biztosították, hogy a kórház működése napokon belül helyreáll és a régi megszokott menetrendben működik majd a jövőben is. Mint fogalmazott, mindenki érdeke, hogyhosszú távon biztonságosan szolgálja a térségben élő embereket a Karolina Kórház. Nagy István hozzátette, a részletekről hamarosan Takler Ágnes, a Karolina Kórház-Rendelőintézet igazgatója ad tájékoztatást.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 16. 13:09, szerda | Helyi

Mosonmagyaróváron is elindult a Magyar Katolikus Rádió

Mosonmagyaróvári és győri adásával bővítette a Magyar Katolikus Rádió földfelszíni frekvenciáit - ezt jelentették be a szerda délelőtt sajtótájékoztatón. A rádió a 99,7 MHz-en hallgatható.

2021. Június 16. 09:04, szerda | Helyi

Diákmunka nyáron

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.

2021. Június 15. 13:10, kedd | Helyi

Eredményesen zárult a Greiner Vi-Gó gála

Kilencedik alkalommal szervezték meg a Greiner-Vi-Gó SE gálát a Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnokban. A K1 küzdősport gálán amatőr, profi és magyar bajnoki címmérkőzést is láthatott a közönség.

2021. Június 15. 09:01, kedd | Helyi

Eredményesen szerepeltek a mosonmagyaróvári diákok az ÉDUVIZIG pályázatán

"A víz érték! Becsüld meg!" címmel hirdetett pályázatot az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. A versenyre 113 pályázat érkezett be, a mosonmagyaróvári diákok eredményesen szerepeltek.