Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Május 15. 13:12, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

A kifogásolt terméket reklámozó hírességet is perli egy elégedetlen vásárló Kínában

A kifogásolt terméket reklámozó hírességet is perli egy elégedetlen vásárló Kínában

Nemcsak a terméket gyártó vállalatot, de az azt reklámmal népszerűsítő hírességet is perli egy elégedetlen fogyasztó Kínában - számolt be a precedens nélküli esetről a sina.com hírportál.

A Feng családnevű férfi a Baxsun kínai gyógyszergyártó által előállított halolajkapszula vélt és valós hatása közötti különbség miatt emelt panaszt. A memória- és látási zavarokkal küszködő férfi - elmondása szerint - még februárban vásárolt a gyógyszerből, javarészt amiatt, mert azt a tájékoztatón a korábbi NBA-játékos, a világhírű Jao Ming is ajánlotta. "Mélységesen tisztelem Jaót, őt is támogatni szerettem volna a vásárral" - fogalmazott Feng a kínai sajtóban.
A gyógyszer szedése ellenére sem javult azonban a férfi állapota, aki "félrevezetésért" végül beperelte a gyártót és a sztárkosárlabdázót is. A pekingi Hszicseng kerületi bíróság megerősítette a hírt. A férfi később úgy nyilatkozott: a pert csupán szimbolikusnak szánja, azzal azt akarja megmutatni a sztárnak, hogy megsértette a fogyasztói jogait. A vállalattól Feng 500 jüan (1800 forint) kártérítést, Jao Mingtől pedig a létező legkisebb pénzegységet, egy fent (20 fillért) kér.
A sztárkosaras szóvivője úgy fogalmazott: Jao Ming ellenőrizte a tényeket, és nem tartja félrevezetőnek a gyógyszergyár tájékoztatását. A sportoló maga is fontosnak tartja a fogyasztói jogok érvényesítését, így figyelemmel követi az eseményeket - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 06:00, csütörtök | Bulvár

Akkorát rúgott a táborozó gyermekbe az edző, hogy a fiú a fejére esett

Óriási felháborodást keltett az a napokban nyilvánosságra került felvétel, amelyen az látszik, hogy a szolnoki kalandparkban egy felnőtt férfi kirúgja a rábízott kisgyerek lábait, aki ennek következtében fejre esik.