Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2022. Augusztus 12. 09:03, péntek | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

A kórházban támadt rá válófélben lévő feleségére egy férfi, letartóztatták

A kórházban támadt rá válófélben lévő feleségére egy férfi, letartóztatták

A bíróság elrendelte a letartóztatását egy férfinak, aki a székesfehérvári kórházban rátámadt válófélben lévő feleségére - tájékoztatta a Fejér Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A 40 éves férfi augusztus 8-án dél körül felkereste feleségét a munkahelyén, a székesfehérvári kórházban, és az egyik kórteremben rátámadt. A falnak lökte, fojtogatta, majd a dulakodás közben földre kerülő nőt megpróbálta késsel mellkason szúrni, miközben azzal fenyegette, hogy megöli. A nő a kezén és a lábán sérült meg - írták.

Miután a kórteremben lévő beteg segítséget kért, a férfi elmenekült, de a kórház dolgozói feltartóztatták a rendőrök kiérkezéséig.

A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta a férfi letartóztatását, a Székesfehérvári Járásbíróság pedig végleges döntésével elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra - közölte a főügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba