Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. November 29. 17:04, csütörtök | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:

A Kreml ismertette a Putyin-Trump-találkozó napirendjét

A Kreml ismertette a Putyin-Trump-találkozó napirendjét

A stratégiai stabilitásról, a kétoldalú kapcsolatokról és a regionális konfliktusokról kíván tárgyalni Donald Trumppal Vlagyimir Putyin orosz elnök kettejük szombaton tartandó Buenos Aires-i találkozóján.

Ezt Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön Moszkvában jelentette be újságíróknak. Mint mondta, Putyin elsősorban a kétoldalú viszonyról szeretne eszmecserét folytatni Trumppal. Úgy vélekedett, hogy a feleknek nem minden kérdésben kell megegyezni, de kommunikálni kötelező egymással, ami az egész világ érdekében áll.

Peszkov elmondta, hogy Putyin és Trump a G20-csoport argentínai csúcstalálkozójának alkalmából ül le külön tárgyalni, szombaton helyi idő szerint dél körül, a harmadik munkatanácskozás előtt, ezért az időkeretek "meglehetősen kemények" lesznek. A szóvivő elmondta, hogy orosz elképzelés szerint indításként a két elnök négyszemközti megbeszélést tart majd, azután pedig a delegációk tagjainak bevonásával megkezdődnek a kétoldalú hivatalos tárgyalások, amelyek mintegy egyórásak lesznek.

A találkozó megtartásával kapcsolatban kételyek merültek fel, mert Trump a Kercsi-szorosban történt vasárnapi orosz-ukrán tengeri incidens nyomán kijelentette: még nem döntötte el, hogy találkozzon-e Putyinnal Buenos Airesben. Az amerikai elnök úgy fogalmazott: "nem szeretem ezt az agressziót, egyáltalán nem akarok ilyen agressziót".

Jurij Usakov, az orosz elnök külügyi tanácsadója szerda este azt mondta, hogy a találkozót alaposan előkészítették, és hogy a megbeszélendő témák köre teljes egészében a két vezető döntésétől függ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.