Városlista
2024. szeptember 2, hétfő - Rebeka

Hírek

2016. Október 25. 08:06, kedd | Belföld
Forrás: mti

A lakossági fűtés a legjelentősebb levegőszennyező

A lakossági fűtés a legjelentősebb levegőszennyező

A közlekedés és az ipar a korábbinál jóval kisebb mértékben járul hozzá a levegő szennyezettségéhez, a legnagyobb mértékben, 70 százalékban a lakossági fűtés a felelős

- mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornának.

V. Németh Zsolt kifejtette: az arányok változásában szerepe van, hogy az elmúlt 15 évben a gázról sokan áttértek a szilárd tüzelőanyagokra, miközben az ipar környezetbarátabb lett, és környezetszennyezése csökkent.

Ma még bocsánatos bűnnek számít, ha a szomszédban hulladékot égetnek. Sokan nem tudják, hogy a környezetben található éghető anyagok - például a bontásból származó festett fa ablakkeret, a forgácslapok vagy a pwc - tele vannak szennyező, akár rákkeltő anyagokkal - mondta.

Magyarországon 8-14 ezer ember hal meg idő előtt a légszennyezettség következtében. A Fűts okosan! elnevezésű kampány célja, hogy megismertesse a lakosságot ennek veszélyeivel.

Ha a lakosság azonosul ezzel az üggyel, áldozni is fog rá, és nem fogja keresni az olcsóbb tüzelőanyagokat, például a lignitet, amely nemcsak az egészséget károsítja, hanem a tüzelőberendezést is - mondta az államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 01. 09:00, vasárnap | Belföld

MÁV-Start: több vonalon változik a vasúti menetrend

A nyári menetrend végéhez, a tanévkezdéshez igazodva lép életbe hétfőn a vasúti menetrend több vonalat érintő, harmadik módosítása, amely az utazói észrevételek és a szakmai tapasztalatok figyelembe vételével készült

2024. Szeptember 01. 08:59, vasárnap | Belföld

Területvédelmi parancsnok: több ezren érdeklődnek a tartalékos szolgálat iránt

Több ezer ember érdeklődik a tartalékos szolgálati forma iránt, és több százas nagyságrendben kötöttek már szerződést is - közölte Drót László dandártábornok, az MH Területvédelmi Erők Parancsnokság parancsnoka szombaton Szolnoko

2024. Szeptember 01. 08:57, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: fejlődés csak ott lehet, ahol a technológia és az oktatás kéz a kézben jár

Fejlődés csak akkor és ott lehet, ahol a legmagasabb szintű oktatás és a legmodernebb technológia kiegészíti egymást

2024. Szeptember 01. 08:56, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 35. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: