Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Január 07. 19:54, kedd | PR

A leggyakoribb hibák, amikkel az építkezés során találkozhatunk

A leggyakoribb hibák, amikkel az építkezés során találkozhatunk

Építkezési, tervezési, kivitelezési hibák előfordulhatnak a legnagyobb körültekintés, maximális felkészültség és a legprofibb szakértői hozzáállás ellenére is. Ezek hiányában pedig természetesen még rosszabb a helyzet.

Ferde falak derékszögű helyett; ázó plafon, tökéletlen eldolgozás? Vakolatlan gipszkarton darabok és potyogó vakolat a frissen festett falon?

Az építkezés egy olyan szerteágazó és összetett folyamat, mely nem csak fizikai tevékenységet igényel, de komoly szellemi előkészületeket is. Egy új épület megtervezése és megalkotása, vagy egy régi átalakítása, korszerűsítése, bővítése, felújítása, renoválása mindig körültekintő hozzáállást, lelkiismeretes munkát, gyakorlatot és valós szakértelmet kíván, különben nagyon könnyen összecsapnak fejünk felett a hullámok, és ez egy készülő, épülő háznál bizony nem egy leányálom.

Tervezési hibák

A tervezési hibák leginkább a tájékozatlanságnak, kapkodásnak, vagy a megfelelő, komplex gondolkodásmód hiányának köszönhetőek. Ide tartoznak a méretezési hibák, a vonatkozó előírások, szabályok ismeretének hiányából fakadó hibák és a felületes helyszíni felmérésből fakadó hibák is.

Az építési hibák

Az építési hibák elsősorban a hanyagságnak és felelőtlenségnek tudhatóak be, másodsorban pedig a szakmai tájékozatlanságnak. A hiba még fakadhat a tapasztalatlanságból is, illetve meg kell említeni a nyereségvágy által okozott problémákat is.




Kivitelezési hibák az építkezés során

Ha nyereségvágyból kifolyólag például szükségesnél gyengébb anyagminőséget használnak fel, vagy egy-egy eszköz beszerzésén, például jellemzően egy kézi betonlehúzón spórol a munkaerőnk, akkor annak is elég hamar látványos eredménye lesz. A betonsimító például egy tipikusan olyan eszköz, mely a minőségi munkához elengedhetetlen, ám szakértelem és gyakorlat hiányában a dolgozók hajlamosak spórolni beszerzésén. Ennek azonban ára van, melyet a megrendelő fizethet meg, ha nem elég talpraesett, vagy ha nem figyel eléggé. Egy kézi vagy egy automata, állítható fejű, dupla tárcsás lehúzó beszerzése az építkezés összköltségéhez képest nem mondható jelentős kiadásnak, ám beszerzésével rengeteg bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat. Ha betonozásra kerül sor építkezésünkön, ne habozzunk rákérdezni a betonsimítás módjára sem!

Összességében elmondható, hogy körültekintő, tudatos hozzáállással sok felesleges bosszankodást úszhatunk meg, mely nem csak nekünk, de a kivitelezőnek is érdeke!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.