Városlista
2024. június 29, szombat - Péter, Pál

Hírek

2024. Június 26. 07:42, szerda | Sport
Forrás: MTI

A lengyelek elleni döntetlennel csoportmásodikak a franciák

A lengyelek elleni döntetlennel csoportmásodikak a franciák

A francia válogatott meglepetésre 1-1-es döntetlent játszott a már kiesett lengyelekkel a németországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának harmadik, utolsó fordulójában kedden, így Didier Deschamps szövetségi kapitány együttese a második helyen végzett a négyesében.

A meccs mindkét gólja tizenegyesből született, Kylian Mbappé, valamint Robert Lewandowski volt eredményes büntetőből.

A lengyel együttes így nem három vereséggel és pont nélkül búcsúzott a tornától, a franciáknak pedig nem sikerült megnyerniük a csoportot.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, D csoport:
Franciaország-Lengyelország 1-1 (0-0)
-------------------------------------
Dortmund, 59 728 néző, v.: Guida (olasz)
gólszerzők: Mbappé (56., 11-esből), illetve Lewandowski (79., 11-esből)
sárga lap: Rabiot (43.), illetve Zalewski (24.), Probierz (53.), Dawidowicz (89.), Swiderski (92.)

Franciaország:
--------------
Maignan - Koundé, Upamecano, Saliba, T. Hérnandez - Tchouameni (Fofana, 81.), Kanté (Griezmann, 61.), Rabiot (Camavinga, 61.) - Dembélé (Kolo Muani, 86.), Mbappé, Barcola (Giroud, 61.)

Lengyelország:
--------------
Skorupski - Bednarek, Dawidowicz, Kiwior - Frankowski, Moder, Zielinski, Zalewski (Skoras, 68.) - Szymanski (Swiderski, 68.), Lewandowski, Urbanski

II. félidő:
-----------
56. perc: Kiwior Dembélével szemben elkövetett szabálytalansága miatt tizenegyest ítélt a játékvezető a franciáknak, a büntetőt pedig Mbappé értékesítette (1-0).
79. perc: Tizenegyeshez jutott Lengyelország, a büntetőt Lewandowski előbb elhibázta, a játékvezető viszont megismételtette a pontrúgást, ugyanis Maignan kapus elmozdult a lövés pillanatában. Lewandowski második próbálkozásra már nem rontott és kiegyenlített (1-1).

Az Ausztria elleni első csoportmeccsen orrtörést szenvedő Mbappé ezúttal kezdőként kapott helyet - maszkban - a végső győzelemre is esélyesnek tartott franciáknál, de az ő jelenléte sem növelte a 2018-ban világbajnok, legutóbb vb-ezüstérmes együttes hatékonyságát a már tét nélkül játszó lengyelekkel szemben. Az első félidőben a franciák sok támadást vezettek, de nem tudtak élni a lehetőségeikkel. A szünetre gól nélküli állással vonultak a csapatok, majd a folytatásnak óriási lendülettel vágott neki a francia válogatott. Ennek pedig hamar eredménye is lett, Dembélé ugyanis tizenegyest harcolt ki. Mbappé ebből a büntetőből szerezte meg első gólját a kontinenstornán, rövidesen pedig Deschamps három játékost is lecserélt, míg a másik oldalon kettős cserére került sor. Negyedórával a lefújás előtt videobírós ellenőrzést követően a lengyelek is tizenegyeshez jutottak, s bár meg kellett ismételni a büntetőt, Lewandowski másodszor már nem hibázott. A franciák a hajrában tovább küzdöttek a győztes gólért, de a sarat jól álló lengyel védelemmel nem tudtak mit kezdeni, így meg kellett elégedniük a döntetlennel és a csoport második helyével, mert időközben Berlinben az osztrákok 3-2-re verték a hollandokat és csoportelsőként jutottak a legjobb 16 közé.

Címkék: euro 2024

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 27. 14:39, csütörtök | Sport

Rossi: nem élveztem ennek az EB-nek egyetlen percét sem

A magyar labdarúgó-válogatott csoportkörös búcsúja után Marco Rossi szövetségi kapitány ugyan néhány dolgon változtatna az Európa-bajnoki felkészülésen, de ezeket csupán apróságnak nevezte.

2024. Június 27. 07:37, csütörtök | Sport

Emberelőnyben harcolták ki a továbbjutást a törökök

A török válogatott 2-1-re legyőzte a 20. perctől emberhátrányban játszó cseh csapatot a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Hamburgban.

2024. Június 27. 07:34, csütörtök | Sport

Georgiai győzelem és meglepetés-továbbjutás

Az újonc georgiai válogatott meglepetésre nyolcaddöntőbe jutott a labdarúgó Európa-bajnokságon, miután az F csoport utolsó, harmadik fordulójában 2-0-ra legyőzte a már biztos csoportelső portugál csapatot szerdán Gelsenkirchenben.

2024. Június 27. 07:33, csütörtök | Sport

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.