Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Február 02. 13:18, kedd | Helyi

A Levéltár épületébe költöznek a piaristás diákok

A Levéltár épületébe költöznek a piaristás diákok

A Levéltár épületébe költöznek a Piarista iskola diákjai. Kormányhatározat született ugyanis arról, hogy a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium fejlesztéseket végezzen az épületen oktatási tevékenység céljából.

Korhadnak a fa ablakok, potyog a vakolat, a Piarista iskola már nem felel meg a 21. századi elvárásoknak. Felmerült korábban egy új iskolaépület megépítése is az egykori határőr laktanya helyén, meg is születtek a látványtervek, azonban nem volt elegendő forrás a beruházáshoz.

Számtalan tervezés előzte meg a legújabb kormányhatározatot, mely szerint a Piarista iskola fejlesztéseket végezhet oktatási tevékenység céljából, így várhatóan a piaristás diákok átköltöznek a Levéltár épületébe.Most a tervezés időszaka kezdődik, ugyanis a gimnáziumi osztályok egy jelentős részét szeretnék ott elhelyezni. Ennek megfelelően kell majd átalakítani az épületet.

A munkálatok majd valószínűleg egy hosszabb időszakot ölelnek fel, ezután tudnak csak átköltözni a diákok. A Levéltár áthelyezéséről még tárgyalások folynak. A kormányrendelet szerint törekedni kell arra, hogy állami tulajdonban lévő épületben kapjon majd helyet. Erről a rendelet szerint március 31-ig döntenek majd.

A kiköltöztetés ütemezéséről és a forrásigények megjelöléséről előterjesztést kell készíteni a Kormány részére május 31-ig . Ha mindezek megvannak ingyenesen át kell adni a Levéltár épületét a piarista iskolának. Zsódi Viktor igazgató szerint a legkorábbi költözés 2022-ben lehetséges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.