Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2015. Május 08. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: saját

A magyar kézműves fagylalt napja: 2015. május 8.

A magyar kézműves fagylalt napja: 2015. május 8.

Ebből az alkalomból féláron lehet fagyizni Mosonmagyaróváron, a Lautner Cukrászdában!

Az akcióhoz az ország bármely, kézműves fagylaltot készítő cukrászdája csatlakozhatott.

Lautner Marikát kérdeztük: Milyen különlegességgel készülnek a Magyar Kézműves Fagylalt napjára?

Az akcióhoz már tavaly is szerettünk volna kapcsolódni, mert feladatunknak és hivatásunknak érezzük, hogy hangsúlyt adjunk a kézműves fagylalt népszerűsítésének. Ez a múlt évben elmaradt, de idén sikerült időben értesülnünk a feltételekről, így most nagy erővel készülünk.

Úgy gondolom, hogy ha kézműves fagylaltról beszélünk, akkor nem kell külön ízesítésekkel és aromákkal készülnöm, mert a saját készítésű - friss tejből és tojásból készített - fagylaltnak így sincs párja.

Természetesen azért vannak saját magunk általt "komponált" ízesítések, mint páldául: a csokis-banán, a citrancs, a somlói, a gyümölcskoktél, a bagdadi és még néhány nagyon egyedi kompozíció. Mindezek a fagylalt napján is elérhetőek lesznek, hiszen annyira megkedvelték vendégeink, hogy sosem hiányozhatnak a választékból. És azt hiszem, készítek egy meglepit is a nap tiszteletére! :-)

77 éve készítjük ezeket a nyári hűsítő édességeket, ezért szinte kötelességemnek érzem, hogy csatlakozzak ehhez a kezdeményezéshez.

Ha pedig még további különlegességről beszélünk, akkor említsük meg azt, hogy az országos felhívás része volt az is, hogy jótékonysági felajánlás keretében vendégül lássunk olyan intézményt, ahol rászolultak élnek. Mi a Naposház gyermekeit látjuk ezen a napon vendégül!

A Lautner Cukrászda ezen a napon és az év összes többi napján is várja szeretettel, ínycsiklandozó házi süteményekkel és kézműves fagylaltjaival régi és új vendégeit!

Cím: Mosonmagyaróvár, Magyar u. 15.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 05. 11:01, hétfő | PR

K&H: végre átlépték a 200 ezer forintos határt a fiatalok

nagyobb jövedelemből menedzselhetik a mindennapjaikat

2024. Augusztus 05. 07:58, hétfő | Életmód

MÁV: emelkedett a jegyvizsgálók elleni támadások száma

A második negyedévben ötvenötre nőtt a MÁV-START jegyvizsgálóit ért elleni támadások száma - közölte vasárnap a vasúttársaság az MTI-vel.