Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2022. Május 07. 18:17, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

A MOL eszköztámogatással segíti az ukrán energetikai hálózat folyamatos működését

A MOL eszköztámogatással segíti az ukrán energetikai hálózat folyamatos működését

A MOL eszköztámogatással segíti az ukrán energetikai hálózat folyamatos működését, eddig 290 ezer eurónak megfelelő támogatást ajánlottak fel,

és az ukrán fél visszajelzése alapján 50 ezer euró értékben szállítottak eszközöket a határhoz.

A MOL-csoport szombaton az MTI-vel közölte, hogy a vállalat csatlakozott a Nemzetközi Olaj- és Gáztermelők Szövetsége (IOGP) kezdeményezéséhez, és részt vesz az Ukrajnának nyújtott eszköztámogatási programban.

A közlemény szerint az iparági együttműködés célja, hogy elhárítsa a háború során keletkezett károkat, segítse az ukrán energetikai hálózat folyamatos működését. A programot az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatósága és az Energiaközösség koordinálja, az ukrán Energiaügyi Minisztérium pedig rendszeres és pontos tájékoztatást nyújt a hálózat működtetéséhez szükséges eszközökről - tudatták.

Kiemelték: a MOL a kőolaj- és földgázkitermelés folytonosságát elősegítő eszközöket maga szállítja el az ukrán határhoz. A vállalat folyamatosan követi az újonnan felmerülő igényeket, és dolgozik az eszköztámogatás kiterjesztésén - tették hozzá.

A közleményben idézik Homonnay Ádámot, a MOL Magyarország kutatás-termelési igazgatóját, aki kijelentette: "szolidaritást vállalunk Ukrajnával, és elkötelezett támogatói vagyunk annak az iparági összefogásnak, amely az ukrán energetikai hálózat folyamatos működését segíti".

Címkék: mol, segítseg, Ukrajna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni