Városlista
2021. június 16, szerda - Jusztin

Hírek

2021. Június 08. 09:15, kedd | Helyi

A nyugállományba vonulókat és a kiváló pedagógusokat köszöntötték

A nyugállományba vonulókat és a kiváló pedagógusokat köszöntötték

Június első vasárnapja a köznevelésben és felsőoktatásban dolgozók napja. Ez alkalomból június 4-én, a nemrégiben átadott Part Rendezvényházban szervezték meg a városi pedagógusnapot.

Az idei rendezvényen elsőként az elmúlt egy évben, a koronavírus miatt elhunyt pedagógusokra emlékeztek meg, majd pedig dr. Árvay István polgármester köszöntötte a vendégeket. A városvezető megköszönte a pedagógusok munkáját és azt, hogy az elmúlt egy évben vállalták a nehezített helyzetben is a munkát és hogy maximálisan helyt álltak. A polgármester ünnepi beszédében elmondta, az elmúlt tíz évben folyamatos volt a városi fenntartásban lévő bölcsődék és óvodák felújítása, annak érdekében, hogy mind a szülők, mind pedig a gyermekek igényeit ki tudják elégíteni. A városvezető azt is hozzátette, fontos, hogy azok az oktatási intézmények is megújulnak, amik nem önkormányzati fenntartásban állnak.

A polgármesteri köszöntőt követően a Bolyai, a Fekete, a Piarista iskola, valamint a Kossuth Gimnázium diákjai köszöntötték a pedagógusokat ünnepi műsorukkal.

Ezt követően elsőként a nyugállományba vonulókat búcsúztatták, akik emléklapot vehettek át dr. Iváncsics János alpolgármestertől és Staár Katalin a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnökétől.

A hagyományokhoz híven idén is átadták a kiváló pedagógusnak szóló kitüntetéseket. Díjazott lett Fehér Lászlóné, a Hildegard óvoda vezetője, Markó Lászlóné, a Fekete iskola tanítója, Lakner Gabriella a Bolyai iskola tanára, Nagy-Fucsik Edit, a Glück iskola igazgatója, valamint Egri Borisz a Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának egyetemi tanára.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 16. 13:09, szerda | Helyi

Mosonmagyaróváron is elindult a Magyar Katolikus Rádió

Mosonmagyaróvári és győri adásával bővítette a Magyar Katolikus Rádió földfelszíni frekvenciáit - ezt jelentették be a szerda délelőtt sajtótájékoztatón. A rádió a 99,7 MHz-en hallgatható.

2021. Június 16. 09:04, szerda | Helyi

Diákmunka nyáron

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.

2021. Június 15. 13:10, kedd | Helyi

Eredményesen zárult a Greiner Vi-Gó gála

Kilencedik alkalommal szervezték meg a Greiner-Vi-Gó SE gálát a Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnokban. A K1 küzdősport gálán amatőr, profi és magyar bajnoki címmérkőzést is láthatott a közönség.

2021. Június 15. 09:01, kedd | Helyi

Eredményesen szerepeltek a mosonmagyaróvári diákok az ÉDUVIZIG pályázatán

"A víz érték! Becsüld meg!" címmel hirdetett pályázatot az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. A versenyre 113 pályázat érkezett be, a mosonmagyaróvári diákok eredményesen szerepeltek.