Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Október 20. 00:00, péntek | Helyi

A pálinkakészítés különlegességei

A pálinkakészítés különlegességei

Veresegyházán a magyarság szimbóluma ölt testet. A kisüsti pálinka zászlaja alatt a jelen és a jövő jelenik meg egyszerre.

A készítők nagy álma valósult meg ezen a helyen, hiszen a Veresegyháziak számára a hagyományok tisztelete és annak megőrzése mindennél fontosabb szempont volt. A pálinkaház három hagyományos kisüsti gyártó termékeivel indult, a pálinkákat több, mint nyolcvan féle ízben van lehetőség megkóstolni.

Céljukként tűzték ki, hogy mindazoknak lehetősége legyen a pálinkakészítésről és annak fogyasztási módszereiről mindent megtudni, akiket a téma már régebb óta foglalkoztat. A vendégeket egytől egyig rabul ejti a vidéki gazdálkodás, a természet szeretete és sokszínűsége, a gyümölcsök adta ízek és pillanatok. Mindenekelőtt megismerkedhetnek az érdeklődők a pálinkafőzés technikájával, akár el is sajátíthatják azokat, nem utolsó sorban pedig meg is kóstolhatják a pálinkakülönelegességeket.

Akik emlékbe szeretnék ezeket a pálinkákat, netán valamilyen alkalomra szánják őket, meg is vásárolhatják azokat. Kétüstös lepárló berendezéssel szolgálják ki a bérfőzési igényeket. A pálinkakóstolót négytől husz főig van lehetőség megtartani, de ugyanitt a pálinkafőző üzem megtekintését is biztosítják. A kóstoló ceremóniákon ugyancsak részt vehetnek, baráti társaságok, céges események, születés illetve névnapok eseményeinek is szívesen adnak otthont. Változnak a maximálisan felrakható mennyiségek a különböző gyümölcsök esetében, 300 literes üst nagy mennyiségű anyag befogadására képes.

Ezekről az anyag szemrevételezése után tudnak pontos tájékoztatást adni. A fizetőnek a szállításról és a lerakodásról kell gondoskodni, továbbiakban már nem lesz más teendője. Legkorábban a főzési napon, előzetesen egyeztetett időpontban lehet beszállítani a cefrét. A pálinkakóstolás 18 életévét betöltöttek számára elérhető, négytől húsz főig tudják fogadni az érdeklődőket. A program keretében megismerkedhetnek a vendégek a pálinka és gyümölcspárlatok történetével, földrajzi elterjedésével, külföldi és belföldi hagyományaival is.

A különböző pálinkafőzési technológiákat ismerhetik meg, fogyasztási javaslatokkal látják el a vendégeket. Mindent érintő tájékoztatást kapnak arról, hogyan működik a kétüstös főzés, eközben folyamatos pálinkakóstolásra nyílik lehetőség. A vendégeknek a program végére vásárlási lehetőséget is biztosítanak, igény felmerülése esetén sofőrszolgálatot is biztosítanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 31. 08:02, szerda | Sport

BL-selejtező - Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A Ferencváros a hazai 5-0-s sikerét követően kedden idegenben 2-1-re nyert a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.

2024. Július 31. 08:00, szerda | Sport

A férfi vízilabda-válogatott 26 év után kapott ki a spanyoloktól

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-7-re kikapott kedden Spanyolországtól a párizsi olimpián, a csoportkör második fordulójában.