Városlista
2024. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2012. December 15. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A saját bevételek és a helyi adók is az önkormányzatnál maradnak

A saját bevételek és a helyi adók is az önkormányzatnál maradnak

Jegyzői értekezletet tartottak Békéscsabán. A Nemzetgazdasági Minisztérium részéről dr. Berczik Ábel főosztályvezető számolt be az önkormányzati rendszer finanszírozásának változtatásairól, ahol kiemelte a közigazgatási rendszerben történt módosításokat is - írja a Békés Megyei Hírlap.

A saját bevételek, helyi adók, így az iparűzési adó is az önkormányzatnál marad – emelte ki dr. Berczik Ábel. A személyi jövedelemadó, az illeték és a gépjárműadóból befolyt összegekből viszont nem utal vissza annyit az állam, mint korábban. Elmondta, idén 1041 milliárd forintot kaptak az önkormányzatok, ezzel szemben 2013-ban 636 milliárd forintra számíthatnak. Negyven százalékkal kevesebb lesz a támogatás, azonban ez arányban van azzal, hogy hány feladat került át az önkormányzatoktól az államhoz. A települések lakosonként is kapnak forrást, 2700 forintot, de legalább 3 millió forintot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 17. 07:43, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: a kőolajellátás kérdését tilos átpolitizálni

Stratégiai egyetértés van Magyarország és a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) között abban, hogy az olajellátás nem politikai ügy, és a kőolajellátás kérdését tilos átpolitizálni -

2024. Szeptember 17. 07:42, kedd | Belföld

Meteorológia: egyelőre nem várható újabb csapadék

Sem Magyarországon, sem a Duna vízgyűjtőin nem várható érdemi csapadék területi átlagban a következő öt-hét napban - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán hétfőn.

2024. Szeptember 17. 07:39, kedd | Belföld

Elérte a Szigetközt az árhullám

Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság az MTI-vel hétfőn.

2024. Szeptember 17. 07:38, kedd | Belföld

Árvíz - Óráról órára változik a helyzet

Óráról órára változik a helyzet, folyamatosan frissülnek az árvízi előrejelzések - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.